Billiga sällskapsspel 2024 – Topplista med prisvärda spel

Billiga sällskapsspel är oftast lika roliga som dyrare varianter. Vi har utsett våra favoriter bland billiga sällskapsspel för både barn och vuxna.

Letar du efter några bra och billiga sällskapsspel till dig, familjen och vännerna? Här har vi samlat ett flertal billiga sällskapsspel för både vuxna och barn och rankat dem i en topp tio-lista efter hur starkt vi rekommenderar dem. 

I vårt urval har vi tagit fram flera olika typer av sällskapsspel, för att du ska kunna hitta något som passar just dig och dina medspelare, oavsett smak och ålder.

Innehållsförteckning

Topplista billiga sällskapspel 2024

1. När då då?

När då då är ett billigt sällskapsspel som vi tycker tillhör topplistan av budget spel.
När då då spelplan, detta billiga brädspel är kul för alla åldrar.

Hitta bästa pris på När då då? hos:

När då då? är en av de mest populära spelen bland billiga brädspel, och det är lätt att förstå varför – det är engagerande, det passar för såväl ungdomar som vuxna, och det leder lätt till diskussioner och personliga anekdoter. 

Spelet går ut på att försöka gissa när historiska händelser i Sverige, Europa och världen inträffade genom att välja vilka andra händelser de inträffade efter, innan och mellan. Det går även att utöka med paket med nya händelser på olika teman, för den som vill få ännu mer variation än i grundspelet.

Utöver originalspelet så finns det billiga pocketversioner av När då då? med fokus på olika kategorier, som t.ex: Sång & musik, Ökända brott och Resor i världen.

2. Rita & Gissa

Rita & Gissa är ett billigt sällskapspelet för barn och vuxna. Denna klassiker är ett måste i alla spelfantasters hylla.
Spelbrädet på det prisvärda och billiga sällskapsspelet Rita & Gissa.

Hitta bästa pris på Rita & Gissa hos:

Rita & Gissa är ett klassiskt spel där du drar ett kort och sedan under begränsad tid ska teckna ordet, begreppet, frasen eller namnet på kortet och försöka få övriga spelare att enbart baserat på din teckning gissa vad det stod på ditt kort. 

Ett roligt och billigt sällskapsspel för så gott som alla – det handlar inte om att göra den snyggaste teckningen, utan att i stället försöka vara så tydlig och snabb som möjligt.

3. Smart 10

Smart 10 är ett billigt sällskapsspel som går ut på att svara på frågor för att vinna.
Det billiga frågespelet Smart 10 är roligt för både vuxna och barn.

Hitta bästa pris på Smart 10 hos:

Smart 10 är ett prisvärt och billigt frågespel, som sticker ut från mängden jämfört med många andra frågespel med. För det första har alla frågor tio olika svarsalternativ, och för det andra svarar alla deltagare på alla frågorna, vilket innebär att du aldrig behöver vänta på din tur. 

Det är ett kul, fartfyllt och klurigt spel där det gäller att vara den första att få 30 poäng. Det är enligt oss ett av de bästa billiga sällskapsspelen för barn från tio år och föräldrar.

4. Rummikub

Rummikub är ett klurigt och billigt sälllskapsspel som får igång hjärnverksamheten hos både stora och små.

Hitta bästa pris på Rummikub hos:

Rummikub är ett klurigt spel för två till fyra spelare, där ni turas om att lägga ner brickor med siffror i olika färger på bordet. Brickorna måste läggas i grupper som antingen består av en sammanhängande siffersekvens (till exempel 4, 5, 6 och 7) i en enda färg, eller av brickor med samma siffra men med olika färger. 

Målet är att bli av med alla sina brickor – och kan man inte lägga något får man ta upp en ny bricka från högen.

5. Nåt ska bort

Nåt ska bort är ett underhållande och billigt frågespel för vuxna och äldre barn.
Nåt ska bort är ett av bästa frågespelen enligt oss. Här syns spelplanen.

Hitta bästa pris på Nåt ska bort hos:

Nåt ska bort är ett frågespel där du får se fem alternativ – som till exempel kan vara saker, personer, ord, med mera – och du måste lista ut vilket av dem som inte hör ihop med de andra fyra. Svarar du rätt får du också en följdfråga som kan ge dig ännu fler fördelar. 

Spelet rekommenderas kanske främst till vuxna spelare då det krävs en viss nivå av allmänbildning, men kan även spelas av ungdomar.

6. Sushi GO!

Sushi Go sällskapsspel passar familjer som söker ett lättspelat och bra familjespel.
Sushi Go! är ett prisvärt och billigt familjespel som är roligt för både barn och vuxna.

Hitta bästa pris på Sushi GO! hos:

Sushi Go! är ett snabbt och lättspelat sällskapsspel som passar för hela familjen, och som dessutom är i ett kompakt format som gör det perfekt att ha med på resor och semestrar. 

Detta billiga familjespel går ut på att plocka upp eller skicka vidare kort med söta illustrationer på sushibitar och tillbehör, för att sätta samman den bästa sushimåltiden, innan du avslutar din måltid genom att plocka upp ett puddingskort. 

Samtidigt som du sätter samman din måltid och använder wasabi för att få mer poäng måste du också se upp, så att kortet du skickar vidare inte är precis vad personen bredvid dig behöver för att komplettera sin måltid.

7. Absolut Överens

Absolut Överens är ett billigt partyspel som passar perfekt på förfesten eller middagsbjudningen.

Hitta bästa pris på Absolut Överens hos:

Absolut Överens är ett roligt och billigt partyspel där du och din lagkamrat har i uppdrag att svara på öppna frågor som handlar mer om tycke än fakta – till exempel “saker man gör när man är ledig” – och där ni har som mål att svara så lika som möjligt för att få flytta framåt på brädet. 

På grund av upplägget med lag behöver ni vara ett jämnt antal spelare, och minst fyra stycken – men är ni det är det här ett perfekt spel som leder till många skratt.

Absolut Överens finns även i en lite mer avskalad och billigare pocketversion, som är enkel att ta med sig.

8. One Night Ultimate Werewolf

Hitta bästa pris på One Night Ultimate Werewolf hos:

Ultimate Werewolf är ett spännande och socialt kortspel för flera spelare, där alla i hemlighet tilldelas en roll som ger dem olika saker bara de kan utföra under spelets gång. En av spelarna har rollen som varulv, och ska försöka hemlighålla sin identitet, medan övriga spelare har som mål att ta reda på vem som är varulv. 

Spelomgångarna blir sällan lika varandra, vilket gör spelet omväxlande och lätt att kunna spela om och om igen!

9. Catan

Catan är ett billigt sällskapsspel med ganska lång speltid. Perfekt för regniga höstkvällar.
Det billiga brädspelet Catans spelbräde, här syns de olika spelkorten, figurerna och spelplanen.

Hitta bästa pris på Catan hos:

Catan är ett strategiskt och billigt brädspel där du och dina medspelare bygger upp samhällen på den fiktiva ön Catan, och har som mål att utveckla din egen koloni så mycket och snabbt som möjligt och att komma över resurser. Först till att samla ihop ett samhälle värt tio poäng vinner.

Något att tänka på är att spelet kan ta cirka en till två timmar att spela, och att det därmed inte är lämpligt för yngre spelare som kan ha svårare för att behålla fokus på spelet hela vägen. Spelet är för tre till fyra spelare, men går att spela med fler genom att lägga till expansioner till spelet.

10. UNO

UNO är ett klassiskt och billigt kortspel för alla åldrar.
Unos kortlek, detta billiga sällskapsspel passar alla åldrar.

Hitta bästa pris på UNO hos:

UNO är ett klassiskt och prisvärt kortspel som fortfarande håller måttet. Om du inte har provat det förr så går det ut på att alla spelare turas om att lägga ner ett av sina kort, men enbart kan göra så om det har samma färg eller siffra som det senast lagda kortet. 

Utöver de vanliga sifferkorten finns det också ett antal specialkort som påverkar nästa spelare, till exempel ett stoppkort som förhindrar nästa spelare från att spela något, ett kort som vänder på ordningen ni lägger kort i, och ett kort som tvingar nästa spelare att plocka upp två kort. Det är roligt, fartfyllt, och fungerar för såväl barn som vuxna.

Köpa billiga sällskapsspel

När man väl bestämt sig för ett sällskapsspel som verkar trevligt och roligt att spel så vill man såklart också köpa det till ett rimligt pris.

Idag finns det ett stort utbud av butiker online där man kan köpa billiga sällskapsspel för både barn och vuxna. Några av våra favoriter av butiker online där du kan köpa billiga sällskapsspel är AdlibrisCDONPartykungen, Jollyroom & Partyhallen.

Sammanfattning billiga sällskapsspel

Ett underhållande sällskapsspel behöver inte kosta skjortan, många av de mest populära spelen ligger i det lägre prissegmentet. För att hjälpa dig hitta de bästa billiga sällskapsspelen har vi tagit fram en topplista med ett urval av spel från olika genre och för olika åldrar. Vår topplista ser ut som följer:

  1. När då då?
  2. Rita & Gissa
  3. Smart 10
  4. Rummikub
  5. Nåt ska bort
  6. Sushi GO!
  7. Absolut Överens
  8. Ultimate Werewolf
  9. Catan
  10. UNO

Vanliga frågor

Några av våra favoriter bland billiga familjespel är Rita & GissaSmart 10 & Sushi GO!

Sällskapsspel som UNO och Sushi GO! är billiga sällskapsspel som passar barn. Det finns även många juniorvarianter av populära vuxenspel, som Catan JuniorSmart 10 JuniorTicket to Ride: First Journey.

Det finns en uppsjö av butiker som säljer billiga sällskapsspel. Du hittar bra priser hos exempelvis AdlibrisCDONJollyroomPartykungen & Partyhallen.