Bästa bordsfotboll 2024 – Fotbollsbord för alla åldrar

Bästa bordsfotboll, vi utser bästa foosball och fotbollsspel.

Oavsett om du kallar det bordsfotboll, foosball, fotbollsspel eller fotbollsbord så kan vi vara överens om att detta är en fantastiskt rolig umgängesform. Att spela bordsfotboll kräver heller inga förkunskaper och därför kan vem som helst bara ställa sig och spela och ha skoj.

Precis som att det finns flera antal namn på spelet så går det även att hitta flera olika typer av bordsfotboll på marknaden, alltifrån mindre mini modeller, som man ställer på ett bord, till mer påkostade premiummodeller som står på ben. Häng på när vi listar våra favoriter bland bordsfotboll 2024!

Topp 8 bästa bordsfotboll 2024

1. Garlando F200 Evolution

Bästa bordsfotboll överlag

Garlando F200 EVO Foosballbord är vårt val av bästa fotbollsspel. Gediget, snyggt och välgjort.
Garlando F200 Evolution är ett mycket bra fotbollsbord med hög kvalité.

Hitta bästa pris på Garlando F200 Evolution hos:

Det italienska märket Garlando tillverkar olika typer av spelbord med hög kvalité och F200 Evolution är inget undantag. Om du letar efter ett bordsfotboll som kombinerar pris och prestanda på ett optimalt sätt är det här bordsspelet för dig.

Den här modellen kommer med genomgående och stresståliga stänger tillsammans med stålkullager som håller länge. Vi gillar den stilrena designen och fotbollsbordet ger ett väldigt bra intryck i ett rum. Ett annat stort plus är att monteringen är smidig, då många delar av bordet redan är färdigmonterat. Med F200 Evolution kommer du garanterat ha riktigt kul!

2. Garlando F-Zero Soccer

Bästa budget bordsfotboll

Garlando F-Zero Soccer är ett billigt och prisvärt fotbollsspel som står på egna ben. Passar nybörjare och barn.
Närbild på fotbollsspelarna i foosballbordet Garlando F-Zero Soccer.

Hitta bästa pris på Garlando F-Zero Soccer hos:

För dig som letar efter ett billigt och prisvärt foosball så är F-Zero Soccer ett perfekt val. Det är en utmärkt instegsmodell som kommer med en lekfull design som lockar till spel.

Tros sitt lägre pris har bordet en genomgående bra standard, däremot är det lite kortare på längden än modellerna i fullstorlek, men det är bara fördelaktigt för nybörjare och ovana spelare.

3. Garlando Pro Champion

Bästa premium bordsfotboll

Garlando Pro Champion är ett fotbollsspel på ben av toppkvalité. Bäst i test bland fotbollsbord.
Garlando Pro Champion är ett riktigt bra bordsfotboll. Ska du köpa ett fotbollsspel är detta ett ultimat val.

Hitta bästa pris på Garlando Pro Champion hos:

Garlando Pro Champion är ett riktigt snyggt och rejält bordsfotboll där man inte snålat med materialvalen. Inuti bordet finns en 30 mm plywood kabinett som endast finns i de mest påkostade fotbollsborden. Kombinera det med ett par ben i borstat aluminium och du får ett riktigt stabilt fotbollsspel med lång hållbarhet.

Vidare gillar vi att bordet kommer med justerbara fötter, dessutom är monteringen relativt enkel tack var att flera delar redan är färdigmonterade. Vill du kunna spela bordsfotboll på ett högkvalitativt fotbollsspel med ben som kommer hålla länge så är detta ett perfekt val!

4. Carromco TUCANA-XT

Bästa bordsfotboll för barn

Hitta bästa pris på Carromco TUCANA-XT hos:

Tyska Carromco har lång erfarenhet av att tillverka underhållande fotbollsspel på bord och deras modell TUCANA-XT är ett välgjort exemplar framtaget för barn och ungdomar. Med det här fotbollsbordet kan barnen ha massor av skoj med både syskon och vänner.

Bordet är något mindre än fullstorlek för att passa de yngre förmågorna. Vidare är bordet gediget byggt och står pall för tuffare tag. En detalj vi gillar extra mycket med den här modellen är att fötterna är justerbara, så man slipper att bordet lutar om underlaget är ojämnt.

5. Devessport bordsfotbollspel

Bästa hopfällbara bordsfotboll

Hitta bästa pris på Buffalo Trophy hos:

Har du länge varit sugen på att ha ett foosball hemma men tyckt att det tar upp för mycket plats? Då är det hopfällbara bordsfotbollspelet från Devessport ett optimalt val av bord för dig! Plocka bara fram det när någon är sugen på att spela och rulla undan det när ni är klara.

Detta robusta bord kommer med fin design och bygger på en stark MDF-skiva som ger en lång hållbarhet och många timmars glädje.

6. Garlando Class Indoor

Bästa bordsfotboll med glas

Garlando Class Indoor fotbollsbord har glastak och skyddar bollar från att flyga iväg samt sänker ljudnivån.

Hitta bästa pris på Garlando Class Indoor hos:

Här har vi en riktigt spännande modell. Garlando Class Indoor är nämligen utrustad med en härdad glasskiva ovanför spelplanen, som förutom att hindra bollar från att flyga iväg även sänker ljudnivån från foosballbordet. 

En annan fördel vi gillar med Class Indoor är de justerbara fötterna som gör att det kan stå bra även på lite ojämna underlag. Själva konstruktionen är välbyggd och kabinetten består av en 25 mm tjock MDF-skiva. Dessutom kommer bordet med rejäla stänger och bekväma handtag, ett riktigt bra foosball bord helt enkelt!

7. The Game Factory Fotbollsspel Mini

Bästa mini bordsfotboll

The Game Factory fotbollsspel mini är ett bordsspel utan ben. Smidig att packa med på resan.

Hitta bästa pris på The Game Factory Fotbollsspel Mini hos:

Här har vi ett fantastiskt smidigt litet bordsfotboll som du snabbt kan plocka fram och förgylla vilken spelkväll som helst med. Ställ det bara på bordet och låt matchen starta!

Med sina 51 cm i längd är det dessutom lagom stort för att packa med på resan för att göra rastlösa stunder betydligt roligare.

8. STIGA World Champs fotbollsspel

Bästa bordsfotboll med bakre styrning

Stiga World Champs Fotbollsspel är ett roligt borddspel för hela familjen.
Stiga fotbollsspel World Champs är ett kul bordsspel som är enkelt att ta fram.

Hitta bästa pris på STIGA World Champs fotbollsspel hos:

Tycker du om de klassiska bordshockeyspelen men vill gärna spela fotbollsspel? Då är STIGA World Champs det ultimata fotbollsbordet för dig. Med denna lite annorlunda modell har Stiga kombinerat det bästa av två världar.

Det är ett smidigt bordsspel som kräver väldigt lite montering och som bara är att ställa upp på bordet och köra när spelsuget infinner sig.

Typer av bordsfotboll

Till att börja med behöver du bestämma dig för vilket typ av bord du vill ha. Det finns i huvudsak tre typer av bordsfotboll på marknaden som du kommer att stöta på hos återförsäljare.

Garlando Pro Champion är ett fotbollsspel på ben av toppkvalité. Bäst i test bland fotbollsbord.

1. Standardbord – Den klassiska typen där fotbollsspelet står på ben och oftast är stationära där de står, eftersom de väger en hel del. Passar dig som är lite mer seriös med din bordsfotboll.

Multibord foosball är en variant av spelbord där man kan spela flera olika typer av bordsspel.

2. Multibord/ kombinationsbord – Denna typen av spelbord innefattar flera olika spel där du med hjälp av olika skivor snabbt kan byta. En vanlig kombination är fotboll, air hockey, pingis och biljard i ett bord. Dessa ger mycket valuta för pengarna, men kanske inte den bästa kvalitén alla gånger. 

The Game Factory fotbollsspel mini är ett bordsspel utan ben. Smidig att packa med på resan.

3. Bordsspel – Fotbollsspelen som inte kommer med egna ben utan som man ställer på ett bord. Dessa är oftast mycket billigare är standardborden och multiborden, på bekostnad av storlek och materialval. Men ger mycket spelglädje för pengarna.

Storleken på bordet

Innan du köper ett bordsfotboll bör du ta reda på hur mycket utrymme du har att tillgå. Standardmåtten på ett fullstorleks foosballbord är ungefär 150 cm på längden och runt 75 cm på bredden. Tänk även på att du vill ha en del utrymme på sidorna för att kunna stå där och dra ut metallstängerna utan att stöta i någonting. 

Köper du ett fotbollsbord som är 150×75 bör utrymmet det ska stå på vara åtminstone en kvadrat med 2-meterssidor. 

Det finns även mindre bord ner mot 110 cm på längden och 60 cm på bredden. De är mer anpassade för barn och nybörjare och funkar bra om utrymmet är lite mindre.

Justerbara fötter

Vet du med dig att fotbollsspelet kommer att stå på ett ojämnt eller sluttande underlag så rekommenderar vi starkt att titta efter ett bord med justerbara fötter. Om bordet lutar åt en spelare, oavsett hur lite det är, så kommer det vara en stor fördel för den andre. Det vill man såklart undvika för att få till jämna och roliga matcher!

Konstruktionen

De bästa bordsfotbollspelen använder sig av högkvalitativa material som håller länge. Det hjälper även till att ge bordet tyngd, vilket få dem att stå stabilt på plats. Billigare foosball bord har en tendens flytta på sig om man drar hårt i stängerna.

Även benen spelen en viktig roll och vill du ha ett hållbart och gediget bord rekommenderar vi att kika på en modell med metallben. De billigare borden använder sig oftast av trämaterial till benen.

Fyra killar som spelar bordsfotboll på ett foosballbord.

Stängerna

Det som tar mest stryk när man spelar bordsfotboll är stängerna, som du styr spelarna med. Dessa bör vara av hög kvalité för att kunna hålla länge och inte gå sönder. På de mer påkostade borden finns stålstänger och ju dyrare fotbollsborden är desto mer robusta och tjocka är dessa.

Spelytan på bordsfotboll

För att få till roliga foosball matcher krävs såklart en spelyta av bra kvalité. På de lite billigare modellerna består ytan oftast av plast eller trä, som duger gott och väl åt barn och nyare spelare.

Vill du däremot ha det allra bästa ska du titta efter modeller med härdat glas som spelyta, det ger ett mer förutsägbart spel med ökad kontroll samtidigt som det även håller betydligt längre.

Hur många kan maximalt spela bordsfotboll samtidigt?

På ett fullstorleksbord med fyra stänger på varje sida så kan man i teorin vara fyra mot fyra, med andra ord åtta stycken spelare totalt. Det blir dock ganska trångt och vi tycker att två mot två är betydligt roligare och lättare att spela.