Bästa familjespel 2024 – 20 roliga spel för hela familjen

Hittar man ett roligt familjespel går det att spela hur länge som helst. Sällskapsspel är verkligen en rolig aktivitet för hela familjen som ger en trevlig och härlig stund tillsammans. Idag finns ett brett utbud av familjespel att köpa och det kan vara svårt att pricka rätt. 

Därför kommer vi i den här artikeln att tipsa och svara på frågan som tog dig hit från första början. Vilket är det bästa familjespel för 2024? Här tipsar vi om 20 bra familjespel som vi tycker alla borde testa.

Innehållsförteckning

Topplista bästa familjespel 2024

Precis som tidigare nämnt finns det flera roliga familjespel att spela. Det är också helt upp till var och en vilket spel du kommer gilla allra mest. Därför har vi i den här topplistan plockat ut familjespel med stor variation där den ena inte är den andra lik.

Du hittar både brädspelkortspelfrågespel och charader. Det finns något för alla helt enkelt!

1. Carcassonne

Carcassonne är ett bra och roligt brädspel för vuxna och familjer. Perfekt som sällskapsspel!
Spelbrädet på Carcassonne, som är ett bäst i test bland brädspel och familjespel.

Hitta bästa pris på Carcassonne hos:

I det här spelet sätts era kunskaper om strategiskt tänkande på sin spets. Carcassonne går ut på att utveckla ett område genom att placera landbrickor på spelplanen. Varje deltagare basar också över en armé för att kontrollera och skydda den mark du tagit över från dina motspelare. 

Dina trupper är begränsade och här gäller det att noggrant och smart placera ut sin armé för att till sist stå som segrare. Ett spel vi tycker mycket om och inom kategorin familjespel är det bäst i test enligt oss!

2. Fauna

Fauna är ett av de bästa familjespelen, här får man dyka in i djurriket och lista ut olika egenskaper och information om världens djur. Förutom att spelet är kul så lär man sig även massor!
Faunas spelplan, det tillhör kategorin roliga familjespel och erbjuder massor av skoj för alla i familjen, vuxna som barn.

Hitta bästa pris på Fauna hos:

Häng med på en resa ut i naturen! Fauna är ett spel som snabbt tagit sig in i kategorin mest populära familjespel och det är inte svårt att förstå varför. Det är är ett familjeorienterat brädspel där ni mäter era sina kunskaper om olika djurarter och deras egenskaper.

I varje runda dras ett djurkort och spelarna gissar på saker som djurets utbredningsområde, vikt, längd och svanslängd genom att placera marker på brädet. Poäng tilldelas för både korrekta svar och gissningar som hamnar nära.

Spelet fortsätter tills någon når en viss poäng eller efter ett fast antal rundor, och den med mest poäng vinner. Ett roligt familjespel som man även får en hel del kunskap ifrån!

3. Bezzerwizzer Familj

Bezzerwizzer Familj är ett roligt familjespel som är bäst i test enligt oss.
Spelplanen på sällskapsspelet Bezzerwizzer Familj. Det tillhör bästa familjespelen 2022 och fantastiskt kul att spela.

Hitta bästa pris på Bezzerwizzer Familj hos:

Detta är bland de roligaste familjespelen för familjen som älskar frågesport! Här ställs era allmänna kunskaper på prov och spelet innehåller hela 1 600 olika frågor. Vem kan mest och är familjens nu okrönte Bezzerwizzer? 

Barn och vuxna spelar också på lika villkor eftersom samtliga frågor har en ledtråd som bara barnen får ta del av. Det gör det här till ett spel där hela familjen kan vara med och ha chansen att vinna.

4. Ryktet Går 2.0

Ryktet Går 2.0 är ett av årets bästa familjespel och ett populärt köp.
Ryktet Går 2.0 är bäst i test enligt oss och ett av de roligaste familjespelen.

Hitta bästa pris på Ryktet Går 2.0 hos:

Alla har nog under sin barndom, eller senare, lekt viskleken. I så fall har du redan nu stenkoll på vad det här spelet går ut på. Ryktet Går 2.0 är snarlik den populära barnleken fast i ett annat format. Här tar alla spelare ett varsitt block samt ett kort med hemliga ord. 

Sedan ska alla rita sitt hemliga ord och gissa vad medspelaren har kritat ned på sitt papper. Det bjuds garanterat på många skratt under spelets gång och är helt klart ett sällskapsspel många familjer kommer att gilla!

5. På 5 Sekunder (3 snabba svar)

På 5 sekunder är ett av årets roligaste familjespel och är populärt bland både barn och vuxna.
Baksidan på På 5 sekunder (Säg 3 saker), som är ett familjespel vi anser vara bäst i test.

Hitta bästa pris på På 5 Sekunder hos:

Det går inte att göra en topplista över de roligaste familjespelen utan att nämna På 5 Sekunder. Här ska du nämna tre saker inom en viss kategori. Det låter rätt enkelt va? 

Men så klart finns det en hake som rör om i grytan. Du har bara fem sekunder på dig att svara vilket gör det här till ett riktigt roligt familjespel som utlovar en härlig stunds umgänge med många skratt!

6. Quest for El Dorado

Quest for El Dorado passar utmärkt på spelkvällen. Ett utmanande och bra brädspel.
Quest for El Dorado är ett strategiskt deckbuilding bordsspel som går att ha mycket kul med.

Hitta bästa pris på Quest for El Dorado hos:

Quest for El Dorado är ett mycket roligt och bra familjespel för er som gillar strategiska utmaningar. Här ska nämligen alla spelare sätta ihop en expedition som söker efter den gyllene gränsen som innebär evig rikedom. 

Men vilken är den bästa taktiken? Är det smartast att rusa mot segern eller försöka sabotera för sina motspelare? Det här är ett kul spel som är fylld med utmanande beslut och passar utmärkt för hela familjen att spela!

7. Ticket to Ride

Ticket to Ride är ett av de mest populära brädspelen och är enkelt att lära sig. Ett roligt sällskapsspel för alla åldrar!
Spelplanen på det populära och bästa brädespelet Ticket to Ride. Roligt för alla åldrar!

Hitta bästa pris på Ticket to Ride hos:

Det här är en riktig klassiker som blivit prisad för bästa familjespelet flera gånger. Här ska du som spelare samla tågkort av olika färger och sedan bygga järnvägar mellan olika städer och länder. Du får mer poäng ju längre sträckor du bygger. 

Men sakta i backarna, dina motspelare kommer gör allt i sin makt för att sabotera din plan mot segern så det gäller att bygga smart och strategiskt. Kliv ombord och upplev spelglädjen i Ticket to Ride med hela familjen!

8. Tvärtomspelet Kortslutning

Tvärtomspelet Kortslutning erbjuder en mycket rolig stund när alla tvingas svara tvärtom under tidspress.
Baksidan på Tvärtomspelet Kortslutning som är ett populärt och bra familjespel för både vuxna och barn.

Hitta bästa pris på Tvärtomspelet Kortslutning hos:

Vill du köpa ett familjespel som bjuder många skratt? Då är Tvärtomspelet Kortslutning ett måste att testa. Spelet innehåller över 1 300 frågor och i stället för att ge det rätta och mest logiska svaret ska du i stället svara helt tvärtom. 

Du är under stor tidspress och har bara någon sekund på dig att svara. Alltså är det verkligen lätt att man får ur sig helt fel svar! Helt klart ett av de bästa familjespelen enligt oss!

9. Sushi GO!

Sushi Go sällskapsspel passar familjer som söker ett lättspelat och bra familjespel.
Sushi Go! är ett prisvärt och billigt familjespel som är roligt för både barn och vuxna.

Hitta bästa pris på Susho GO! hos:

Vem tycker inte om sushi? Vi älskar det! I det här fartfyllda kortspelet äter du sushi på restaurang och ska försöka samla åt dig den bästa kombinationen av sushirätter när de susar förbi dig. 

Du samlar poäng genom att slå ihop flest rätter av rolls eller sashimi men du måste alltid vara på din vakt. Den sushi du skickar vidare till din medspelare kan vara den sort de behöver för att vinna. Ett roligt familjespel för barn och hela sällskapet!

10. Trivial Pursuit Familjeutgåva

Trivial Pursuit är ett av årets familjespel som vi anser vara bäst i test.
Spelplanen på det populära familjespelet Trivial Pursuit familjeversion.

Hitta bästa pris på Trivial Pursuit Familjeutgåva hos:

Det är få som inte har hört talats om det klassiska spelet Trivial Pursuit, eller “TP”. Spelet finns nu i en alldeles ny utgåva skräddarsydd för hela familjen. Den här versionen innehåller nämligen 2 400 frågor, 1 200 som är anpassade för vuxna och lika många för barn. 

Det här är stark kandidat till årets familjespel och kan spelas både i lag eller helt individuellt. Ett familjespel som är fullpackat med roligheter tycker vi!

11. Med andra ord (femte utgåvan)

Med andra ord är tillhör kategorin bästa familjespel detta året.
Timglas från det roliga och populära familjespelet Med andra ord. Ett av bästa sällskapsspelen!

Hitta bästa pris på Med andra ord 5 hos:

Med andra ord är en riktig populär klassiker och bara det faktum att det här är femte utgåvan säger det mesta. Ett roligt sällskapsspel för hela familjen där det gäller att samarbeta för att vinna. 

Ni spelar i lag om två och det gäller att beskriva ett ord för sin medspelare utan att använda just det ordet som står på polletten. Helt klart ett spel som garanterar en härlig stund tillsammans med många skratt!

12. 80 Days

80 Days är ett utmärkt familjespel med strategi och äventyr som de två stora ingredienserna.
80 Days är ett roligt familjespel där man behöver tänka lite och välja de rätta vägarna för att hinna jorden runt och vinna.

Hitta bästa pris på 80 Days hos:

80 Days är ett spännande och äventyrligt brädspel som passar utmärkt för hela familjen. I detta spel är målet att resa jorden runt på 80 dagar eller mindre. Ni använder olika transportmedel som tåg, båtar och till och med luftballonger, samtidigt som man hanterar sina resurser, planerar sin rutt och tar sig än olika utmaningar på vägen.

Det finns många vägar att välja mellan, och varje val kan leda till nya äventyr eller oväntade komplikationer.

80 Days går att spela på två olika svårighetsgrader, där den lättare versionen passar utmärkt för er med yngre barn. Ett kul familjespel med spänning och en kamp mot klockan! 

13. Sequence

Sequence är ett roligt och bra brädspel för vuxna och även yngre. Perfekt för spelkvällen.
Sequence bordsspel är ett bäst i test brädspel.

Hitta bästa pris på Sequence hos:

Sequence är ett toppenval av familjespel för er som älskar kategorin brädspel! Här gäller det att vara först med att få två rader med fem spelmarker. Det kanske inte låter så komplicerat men Sequence bjuder på flera spännande tvister under spelets gång. 

Här kan man vinna genom att förstöra för sina motståndare och en hätsk, men rolig, stämning byggs upp i rummet mellan varje omgång. Den med bäst strategi kommer till slut att stå som segrare, men alla kommer garanterat ha en rolig stund!

14. Bäst i Familjen

Bäst i familjen är ett sällskapsspel med frågor och kluringar för både vuxna och barn.
Exempelkort från familjespelet Bäst i familjen.

Hitta bästa pris på Bäst i Familjen hos:

Bäst i Familjen är ett kul familjespel där alla ska utföra knasiga men roliga utmaningar. På spelkorten kan det till exempel stå: “Vem kan klä ut sig roligast på tre minuter?”, och den som vinner får behålla kortet och får således poäng. 

Ett lätt spel att förstå, där hela familjen får en stund fylld av skratt tillsammans. För vem kan hålla sig när pappa tvingas bjuda på en dans med en kastrull på huvudet?

15. Speak Out - Barn mot vuxna

Speak Out - Barn mot vuxna är ett kul familjespel som snabbt blivit populärt. Ett av våra val till bäst i test.
Speak Out Barn vs Föräldrar är ett av årets roligaste familjespel enligt oss och ger en trevlig stund tillsammans.

Hitta bästa pris på Speak Out – Barn mot vuxna hos:

Det här är ett familjespel som du säkert sett eller hört talats om! Här ska deltagarna försöka nämna olika fraser utan att kunna stänga munnen. Varje spelare har nämligen ett lustigt munstycke på sig och bara den synen får alla brista ut i gapskratt. 

Den här versionen är dessutom anpassad för att vuxna och barn ska spela mot varandra. Sannerligen ett superkul alternativ för er som söker efter billiga familjespel!

16. Labyrinth Harry Potter

Labyrinth Harry Potter är bästa familjespel enligt oss, här gäller det att hitta rätt väg ut ur labyrinten.
Labyrinth Harry Potter är ett av årets roligaste familjespel och är helt klart bäst i test enligt oss.

Hitta bästa pris på Labyrinth Harry Potter hos:

Har ni redan förbrukat ett par spel och letar efter nya familjespel? Har ni ännu inte testat Labyrinth Harry Potter är det verkligen ett riktigt hett tips. Filmseriens allra kändaste karaktärer har gått vilse i en labyrint och det är ert uppdrag att hitta en väg ut för dem. 

I spelet kan du skifta labyrinten för att ständigt hitta nya vägar och den som först fått ut sin favoritkaraktär står som segrare. Ett mycket roligt spel för hela familjen!

17. Blokus

Blokus är ett bäst i test brädspel som är lätt att lära sig och kul för både vuxna och yngre.
Spelplanen på det populära brädspelet Blokus.

Hitta bästa pris på Blokus hos:

Det här ett spel som verkligen kvalar in på listan över mest klassiska familjespel. Blokus har varit ett av de mest populära sällskapsspelen sedan millennieskiftet och ett absolut måste att testa. 

Varje deltagares uppgift är att i turordning placera de 21 bitarna på spelplanen och alla nya pjäser måste vidröra en annan av samma färg. När alla bitar ligger på bordet är det den spelare med minst antal rutor som vinner. Ett spel som verkligen ställer familjens taktiska kunskap på sin spets.

18. Med Vilda Gester

Med Vilda Gester är ett av årets roligaste familjespel och i kategorin skratt är det helt klart ett bäst i test familjespel.

Hitta bästa pris på Med Vilda Gester hos:

I Med Vilda Gester är allt tillåtet, förutom att säga ett enda riktigt ord. I stället måste du få dina medspelare att förstå vad du vill säga genom ljud och vilda gester. Det här är verkligen ett helfestligt spel som kommer ge många en roliga kvällar tillsammans. 

Absolut ett av det bästa familjespel eller rentav sociala spel som finns på marknaden. För vem kan inte hålla sig för skratt när någon försöker härma en klassisk midsommardans?

19. Zombie Kidz Evolution

Zombie Kidz Evolution är ett äventyrligt och kul familjespel som passar både vuxna och barn. Ett av årets spel tycker vi!
Zombie Kidz Evolution är bästa familjespel tillsammans med flera andra spel detta året.

Hitta bästa pris på Zombie Kidz Evolution hos:

Se upp! I detta sällskapsspel för barn har din skola har blivit invaderad av massa zombies. Samla hela familjen snabbt runt bordet och kom på den bästa strategin för att förgöra de skräckinjagande monstren. 

Här ställs alltså er samarbetsförmåga på sin spets och är ett perfekt alternativ av familjespel för barn, men givetvis också för vuxna. Kom varandra närmare och lös problemet samtidigt som ni får en rolig och utmanande stund tillsammans. Ett kul familjespel som vi tycker passar för alla åldrar!

20. Monopol Elektronisk Bank

Monopoly Super Electronic Banking är en vidareutveckling av det populära Monopolspelet. Ett starkt tips på bra familjespel.
Spelbrädet på Monopoly Super Electronic Banking, som är ett de bästa familjespelen enligt oss.

Hitta bästa pris på Monopol Elektronisk Bank hos:

Ni har väl alla spelat klassiska Monopol? Misstänkte väl det! Då är det hög tid att testa den nya versionen som innehåller en elektronisk bankenhet som gör spelet ännu mer spännande och kan dela ut unika belöningar. 

I stället för de sedvanliga sedlarna räknas nu allt med den elektroniska maskinen och ger därför en helt ny dimension. Men som vanligt är det spelaren med mest pengar vid spelets slut som vinner. Ett kul spel som är med och slåss om årets bästa familjespel!

Vad innebär familjespel?

Ett familjespel är precis vad det låter: Det är ett sällskapsspel som hela familjen kan vara med och delta i. Men det är svårt att säga vilket som är bästa familjespel. Däremot kan vi lova att det finns ett spel för alla familjer. 

Därför har vi ovan listat de 20 familjespelen vi tycker om allra mest just nu och som är för dig som vill ha tips på bra familjespel.

Vilket är det roligaste familjespelet?

En fråga som skiljer sig åt beroende på vilken familj som får frågan. Det roligaste familjespelet är verkligen en smaksak och har helt och hållet att göra med vilken typ av sällskapsspel ni tycker om. 

Men i den här listan har vi utsett de bästa familjespelen enligt oss 2024 och där det ena spelet inte är likt den andra. 

Här finns sällskapsspel i alla möjliga olika kategorier och vi är övertygade om att ni kommer hitta ett som passar er, även om ni letar efter ert första eller redan har förbrukat ett par spel och är på jakt efter ett nytt.

Bild som visar ett barn spela ett roligt familjespel.

Köpa familjespel på nätet

Som tur är finns det många butiker som säljer familjespel. Stora och välsorterade nätbutiker som AdlibrisAmazonPartyhallen och CDON har alla familjespel i sitt breda utbud. Det går också att hitta familjespel i fysiska butiker men det är svårt att inte tycka om hur smidigt det är att köpa online. 

Du får ditt spel levererat direkt hem till dörren eller till närmsta postombud och sparar således den tid du annars behövde lägga åt att ge dig ut för att handla.

Sammanfattning bästa familjespel 2024

Alla familjespel skiljer sig åt på olika sätt. Men samtliga har en sak gemensamt och det är att de verkligen är en superrolig aktivitet för hela familjen. I den här listan har vi valt ut 20 av de bästa familjespel som vi tycker allra bäst om och tror att ni också kommer att gilla.

Här finns allt från taktiska strategispel till frågesport men också spel som bjuder på en riktig utmaning. Det viktigaste däremot är att alla de 20 olika familjespelen är väldigt roliga och lovar flera stunder med massor av skratt tillsammans.

 1. Carcassonne
 2. Fauna
 3. Bezzerwizzer Familj
 4. Ryktet Går 2.0
 5. På 5 Sekunder (3 snabba svar)
 6. Quest for El Dorado
 7. Ticket to Ride
 8. Tvärtomspelet Kortslutning
 9. Sushi GO!
 10. Trivial Pursuit Familjeutgåva
 11. Med andra ord 5
 12. 80 Days
 13. Sequence
 14. Bäst i familjen
 15. Speak Out – Barn mot vuxna
 16. Labyrinth Harry Potter
 17. Blokus
 18. Med Vilda Gester
 19. Zombie Kidz Evolution
 20. Monopoly Super Electronic Banking

Vanliga frågor om familjespel

Vårt bästa tips är att hålla utkik efter är rea och kampanjer, framförallt hos olika butiker på nätet. Annars är inte just familjespel alltid så dyrt – med tanke på hur många timmar av glädje spelet betalar tillbaka i.

Vi tycker att det finns flera sällskapsspel som förtjänar titeln som årets bästa familjespel. Men ett spel som vi tycker om lite extra mycket är Carcassonne. Ett spel som snabbt går att sätta sig in i och passar både barn och vuxna alldeles utmärkt.