Bästa Air Hockey Bord 2024 – Topplista & Köpguide

Vi har utsett Bästa Air Hockey Bord i vårt bäst i test. Dessa lufthockey bord kommer i alla former och prisklasser.

Är du på jakt efter ett bra air hockey bord till hemmet eller arbetsplatsen? Då har du kommit rätt! Vi har utsett de bästa air hockey spelen i olika kategorier och prisklasser, så att du kan hitta ett som passar just dina behov! I vår topplista finns alltifrån billiga bordsmodeller till påkostade premiumbord på ben.

Det är inte svårt att förstå varför air hockey är så omtyckt, det är enkelt att spela och kräver inga förkunskaper och både barn och vuxna kan ha roligt med det. Vidare fungerar det lika bra under hemmafesten som vid jobbrasten eller barnkalaset. Häng på när vi listar våra favoriter bland air hockey bord 2024!

Innehållsförteckning

Topp 9 bästa air hockey spel 2024

1. Garlando Stratos

Bästa air hockey bord överlag

Garlando Stratos Air Hockey bord tillhör de bästa airhockey spelen. Gediget byggt och kul att spela på.
Garlando Stratos Air Hockey Spel sett bakifrån. Denna modell tillhör de bästa modellerna på marknaden. Perfekt modell för både arbetsplatsen och hemmet.

Hitta bästa pris på Garlando Stratos hos:

Italienska spelbordsspecialisten Garlando har ett stort utbud av bord för foosball, air hockey bord, pingisbord och biljard. Den här modellen levererar en utmärkt kombination av pris och byggkvalité och gör sig bra både i hobbyrummet där hemma eller på ett företag.

Till att börja med så är Garlando Stratos tillverkat i gedigna materialval, med MDF i skåpet som är stötsäkert och behandlat för att stå emot repor. Vidare består spelytan av ett tåligt PVC-material ovanpå en MDF-skiva och kanterna har förstärkts av aluminium, vilket vi gillar mycket. Benen är även justerbara, ifall bordet ska stå på ett lite ojämnt underlag.

Under spelytan finns en kraftig fläkt som ger ett bra glid över hela bordet utan några konstigheter. En kul parantes är också att bordet har ett målljud, så att man får den riktigt härliga känsla när pucken gått i mål!

2. Gamesson Coliseum II 7 Steel

Bästa premium air hockey bord

Coliseum II 7 Steel Air hockey bord är en premiummodell som är framtagen för att spelas på mycket. Bra för fritidsgård, skola, arbetsplats m.m.
Coliseum II 7 Steel Air hockey är ett tåligt spelbord av stål. Håller länge och tål tuff behandling.

Hitta bästa pris på Gamesson Coliseum II 7 Steel hos:

Gamesson Coliseum II 7 Steel är ett påkostat och välbyggt lufthockeybord, där man inte har snålat med materialvalen. Sidorna och vallarna är uppbyggt av slitstark laminat och ramen består av aluminium. Till spelytan har man använt stål, vilket gör den väldigt tålig med en längre hållbarhet än plastytor. 

En annan trevlig egenskap som vi gillar mycket är att detta air hockey bordet kommer med dubbla fläktar (2x230V), vilket säkerställer ett jämnt och starkt flöde av luft över hela banan. Ett utmärkt modell för dig som vill köpa något som håller väldigt länge. Ett bra val framförallt för skolor, fritidsgårdar, arbetsplatser och liknande.

3. Cougar Reverso

Bästa kombinerade bord för air hockey & biljard

Cougar Reverso kombinerar Airhockey och biljardbord i ett. Njut av en kul variation och tröttna inte på något av spelen.
Cougar Reverso Air hockey biljard bord låter dig variera mellan två roliga spel. En trevlig investering i nöje för en lång tid framöver.

Hitta bästa pris på Cougar Reverso hos:

Här har vi det perfekta spelbordet för dig som inte kan välja mellan ett airhockey bord och biljardbord eller som helt enkelt tycker om att variera sig. Cougar Reverso ger dig möjlighet att snabbt och smidigt vrida på bordet genom att släppa på ett par spärrar och vips så har du gett nytt liv i spelkvällen.

Cougar Reverso kommer med en stabil och robust konstruktion i trämaterial och benen är justerbara för att även passa underlag som inte är helt jämna. Air hockey-delen är utrustad med en ljudisolerad och tyst fläkt samt gummilist runtom planen för lägre ljudnivå. Båda planerna består av högkvalitativa material som är gjorda för att hålla länge.

4. Gamesson Madison L-foot

Bästa hopfällbara air hockey bord

Gamesson Madison L-foot är ett hopfällbart airhockeybord av fin kvalité. Tar lite plats och är roligt för alla åldrar.
Bild som visar air hockey bordet Gamesson Madison L-foot i stående läget. Bäst i test bland hopfällbara modeller tycker vi.

Hitta bästa pris på Gamesson Madison L-foot hos:

Vill du gärna ha ett air hockey bord hemma men känner att du har lite ont om plats? Då är Gamesson Madison L-foot den optimala modellen för dig. Tack vare sin konstruktion kan bordet ställas raklång när det inte används, vilket gör att det smidigt ställs undan när det inte används.

Vidare tycker vi Madison är ett väldigt prisvärt air hockey bord som kommer med en spelyta av bra kvalité och en 230V fläkt som ger ett stabilt flöde av luft hela tiden. Vi gillar även det elektroniska räkneverket på sidan som ger ett snyggt och professionellt intryck.

5. Gamesson Shark

Bästa air hockey bord för barn

Gamesson Shark är bästa Air Hockey spel för barn. Dessutom kommer bordet med en snygg svart design.
Närbild på ytan hos air hockey spelet Gamesson Shark. En bra modell för barn.

Hitta bästa pris på Gamesson Shark hos:

Gamesson Shark är ett billigt, välgjort och stilrent air hockey bord som är framtaget för barn och ungdomar. Perfekt för att spela med syskon eller vänner hemma.

Bordet kommer i en lite mindre storlek än fullstorleksborden, men konstruktionen är stabil och den svarta spelytan ger ett snyggt intryck och har ett bra glid. Vidare går fläkten även att justera för att hitta optimalt läge.

6. SportMe Air Hockey

Bästa billiga air hockey bord

SportMe Air är bästa billiga air hockey spel enligt oss.

Hitta bästa pris på SportMe Air Hockey hos:

SportMe Air Hockey är en optimal modell för dig som söker ett prisvärt och billigt air hockey bord, som du smidigt kan ta fram för att möta en vän eller någon i familjen.

Denna modellen kommer med en iögonfallande och häftig design, konstruktionen är lite enklare men pucken har ett bra glid över hela bordet och lockar till spel både för nya och mer erfarna spelare.

7. Super Mario Air Hockey

Mest lekfulla air hockey spel

Super Mario Air Hockey är ett lekfullt lufthockeyspel med kul tema. Går även att spela själv tack vare måltavlor.

Hitta bästa pris på Super Mario Air Hockey hos:

Detta härliga air hockey bord med Super Mario-tema lockar till spelglädje och skratt. Tack vare att det är ett bordsspel kan det placeras på t.ex. köksbordet och sedan smidigt ställas undan.

Bordet har ett effektivt fläktsystem över hela planen och det inkluderar även flera måltavlor som man kan använda om man inte har någon motståndarna och vill spela själv. Kul spel för barn men även vuxna!

8. The Game Factory Air Hockey Mini

Bästa mini air hockey bord

The Game Factory Air Hockey Mini är ett billigt och roligt litet bordsspel att plocka fram när man vill ha lite kul.

Hitta bästa pris på The Game Factory Air Hockey Mini hos:

Med detta bordsspel kan man njuta av intensiva och roliga matcher på ett air hockey i mini format. Bordet är uppbyggt av trä i ramen och plast på spelplanen. Vidare skapar den inbyggda fläkten ett bra glid på pucken. Det här är en perfekt julklapp eller present, men går såklart även att köpa till sig själv som en rolig pryl att ha hemma.

Köpguide air hockey spel

Här har vi satt ihop en köpguide med bra saker att tänka på inför ett köp av ett air hockey bord, så att du kan hitta den bästa modellen för just dig.

Typer av air hockey bord

Först och främst finns det ett par olika typer av air hockey bord och du behöver bestämma dig för vilken som du är intresserad av. Det handlar i huvudsak om tre typer som du kommer att stöta på hos återförsäljare, dessa följer nedan:

Garlando Stratos Air Hockey bord tillhör de bästa airhockey spelen. Gediget byggt och kul att spela på.

1. Standardbord – Den modellen av air hockey spel som de flesta förmodliga känner igen, här står spelet på egna ben och är oftast stationära där de står då de väger en del. Det passar dig som gillar air hockey och gärna spelar ofta.

Multibord foosball är en variant av spelbord där man kan spela flera olika typer av bordsspel.

2. Multibord / kombinationsbord – Denna typen av bord blir alltmer populärt tack vare sin roliga variation, här kan man välja mellan flera olika spel tack vare olika bordsskivor. En vanlig kombination är air hockey, pingis, biljard och fotboll. Men det finns även kombinationer med t.ex. air hockey och biljard, som Cougar Reverso i vår topplista.

The Game Factory Air Hockey Mini är ett billigt och roligt litet bordsspel att plocka fram när man vill ha lite kul.

3. Bordsspel – Det finns även air hockey spel utan egna ben, som ställs direkt på ett bord eller golvet. Dessa är betydligt billigare än standardborden och kombinationsborden då de är mindre och är lite mer avskalade i funktion. Dock ger de mycket spelglädje för pengen! 

Storleken på air hockey bordet

Det första man bör stämma där bordet ska stå är hur mycket utrymme man har att spela på. Standardstorleken på stora air hockey bord är ca 215 cm på längden och 120 cm på bredden. Om det är för stort så finns det även många modeller runt 100-120 cm på längden och 50-70 cm på bredden, som självklart är roliga att spela på också.

Air hockey bordets konstruktion

Till de bästa air hockey spelen används i regel material av hög kvalité, som är slitstarkt och håller länge. Framförallt är bordsskivan utsatt för mycket slitage vid användning. Bra material hjälper även till och ger bordet tyngd och håller det stabilt på marken. När billigare material används kan bordet bli lite mer instabilt och vingligt.

Justerbara fötter

Om du vet med dig att air hockey spelet kommer att stå på ett underlag som inte är helt jämnt rekommenderar vi att titta efter bord med justerbara fötter. Om air hockey bordet skulle luta lite åt ett håll så kan det skapa fördelar för någon spelare, vilket inte är så kul. Det vill man gärna undvika för att få till så rättvisa förutsättningar som möjligt!

Ytan på ett air hockey bord med luft som gör att pucken glider över hela banan.

Luftflödet hos ett air hockey bord

En viktig del i ett air hockey bord är såklart luftflödet. Man vill ha ett konsekvent och starkt luftflöde över hela banan, så att disken/pucken kan glida sömlöst för båda spelarna. I regel har de dyrare modellerna bättre fläktsystem och vissa har till och med dubbla fläktmotorer. Om bordet ska stå öppet så kan det även vara trevligt med tystlåtna fläktar som är så ljudisolerade som möjligt.

Extra egenskaper

Utöver ovan egenskaper kan ett air hockey spel vara utrustat med olika extra finesser, saker som inte är nödvändiga för spelets skull, men som kan göra det hela ännu roligare.

Elektronisk räknare som automatiskt registrerar när pucken går i mål är en trevlig och smidig egenskap som mer påkostade air hockey bord brukar ha. Vidare kan vissa bord vara utrustade med snygg LED-belysning eller ljudeffekter vid mål, vilket skapar en härlig spelkänsla.

En annan detalj att hålla lite koll på är hur hörnen är utformade. Vissa modeller har rundade hörn, vilket ger en högre kontroll för den försvarande spelaren. En del bord kommer i stället med 90 graders hörn, som ger ett betydligt snabbare och attackinriktat spel. Det är en smaksak vad man föredrar, men generellt brukar mer erfarna spelare gilla när mer raka hörn.

Sammanfattning bästa air hockey bord 2024

Air hockey bord är en rolig form av spelbord och sällskapsspel som man kan utmana både vänner, familj och släkt i. Det är lätt att tycka om tack vare de enkla förutsättningarna. Idag finns det alltifrån enklare air hockey spel som man ställer på ett bord eller golvet, till mer påkostade och stora modeller som man t.ex. kan hitta i arkadhallar.

I den här artikeln har vi utsett vilka vi tycker är bäst i test i olika kategorier, så att du ska kunna få hjälp att hitta en passande modell för just dig. Vår topplista ser ut som följer:

  1. Garlando Stratos – Bästa air hockey bord överlag
  2. Gamesson Coliseum II 7 Steel – Bästa premium air hockey bord
  3. Cougar Reverso – Bästa kombinerade bord för air hockey & biljard
  4. Gamesson Madison L-foot – Bästa hopfällbara air hockey bord
  5. Gamesson Shark – Bästa air hockey bord för barn
  6. SportMe – Bästa billiga air hockey bord
  7. Super Mario Air Hockey – Mest lekfulla air hockey spel
  8. The Game Factory Mini Air Hockey Spel – Bästa mini air hockey bord

Vanliga frågor om air hockey spel

Det finns flera återförsäljare av air hockey, några exempel är Spelbord.seCDON och Jollyroom.

Eftersom det är ett engelskt namn med två engelska ord så ska det skrivas air hockey.

På svenska heter air hockey rätt och slätt lufthockey, även om det engelska ordet är det mest vedertagna uttrycket. 

Vi tycker att Gamesson Shark är ett utmärkt air hockey spel för barn. Vill man ha ett lekfullt och roligt bord är även Super Mario Air Hockey ett bra val.

Ja, dessa kan kallas multibord, multispelbord, multifunktionsbord eller kombinationsbord och det finns flera olika uppsättningar. Vissa modeller är endast biljardbord och air hockey, andra kan vara air hockey, pingis, biljardbord och ibland är det även bordsfotboll, shuffleboard m.m. inkluderat.