Bästa sällskapsspel för barn 2024 – Roliga barnspel

Vi har utsett bästa sällskapsspel barn, roliga brädspel som passar för alla åldrar. Många barnspel är även lärorika och pedagogiska.

Med ett sällskapsspel för barn kan hela familjen umgås eller så kan barnet ha en rolig stund med sina syskon eller vänner. Ett perfekt sätt för att komma bort från skärmar och umgås med varandra på ett trevligt sätt. 

Idag finns det ett stort utbud av välgjorda sällskapsspel för barn i olika kategorier. Vi har listat de bästa barnspelen enligt oss och du hittar alltifrån slumpmässiga och enkla spel till lite mer avancerade där man behöver tänka och klura en del.

Topplista bästa sällskapsspel för barn 2024

1. Kurragömma på Bondgården

Kurragömma på Bondgården är ett av bästa sällskapsspelen för barn och passar får 4 år och uppåt. Fin spelplan, stor variation och mycket glädje i det härliga barnspel.
Spelplanen på det roliga barnspelet Kurragömma på Bondgården. Ett bra spel för barn 4 år och äldre.

Hitta bästa pris på Kurragömma på Bondgården hos:

Kurragömma på Bondgården är uppföljaren till det populära spelet Kurragömma i Safariparken, som har vunnit utmärkelsen årets barnspel. I det här spelet har den förvirrande bonden glömt att stänga dörren till ladan, vilket har resulterat i att alla djuren gått och ut börjat leka kurragömma.

Det blir din uppgift att försöka hjälpa bonden att hitta djuren och andra små överraskningar på gården. Tack vare att spelplanen är dubbelsidig kan varje spelomgång se helt olika ut, vilket ger en härlig variation. Ett riktigt roligt sällskapsspel för barn från 4 år och uppåt!

2. Karibiens Guld

Karibiens Guld tillhör kategorin bästa sällskapsspel för barn och passar för 8 år och uppåt. Ett av de roligaste barnspelen enligt oss.
Kariibiens guld är ett brädspel för barn på 8 år och uppåt. Ett bra barnspel som ger många timmars glädje.

Hitta bästa pris på Karibiens Guld hos:

I detta spelet befinner ni er i Karibien för att lokalisera det skeppet San José, som år 1708 sjönk med en mytomspunnen skatt. Din uppgift är att samla på kartbitar och pärlor som underlättar letandet och till slut nå fram till skatten. Men passa dig för pirater och dina motspelare som vill samma sak!

Karibiens Guld påminner en del om den populära klassikern Den Försvunna Diamanten. Det har även blivit utsett till årets barnspel, men är också ett utmärkt familjespel för kvällar där hela familjen är samlad.

3. Zombie Kidz Evolution

Zombie Kidz Evolution är ett äventyrligt och kul familjespel som passar både vuxna och barn. Ett av årets spel tycker vi!
Zombie Kidz Evolution är bästa familjespel tillsammans med flera andra spel detta året.

Hitta bästa pris på Zombie Kidz Evolution hos:

Här gäller det att se upp! Din skola har invaderats av en massa zombies och du behöver tillsammans med dina medspelare lista ut den bästa strategin för hur dessa skräckinjagande monstren ska besegras! 

Detta är alltså ett riktigt roligt samarbetsspel för familjen, vänner eller släkt och här tränas er förmåga att lösa problem tillsammans, i ett utmanande och roligt spel för barn. 

4. Risk Junior

Risk Junior är ett av de bästa sällskapsspelen för barn. Varierande, roligt och utmanande. Passande från 5 år och uppåt.
Spelplanen på Risk junior, som är ett bra barnspel för 5 år och uppåt. Perfekt om ungdomen älskar pirater!

Hitta bästa pris på Risk Junior hos:

En lättspelad och rolig variant av det klassiska brädspelet Risk och passar för barn från 5 år och uppåt. Denna juniorversion bygger på ett pirattema med många härliga färger och en trevlig spelplan. 

Spelarna ska leta efter begravda skatter och strida för kontroll av öarna. Den piraten som i slutändan har samlat på sig flest skatter står som vinnare.

5. Se vad jag kan!

Se vad jag kan är ett suveränt frågespel för barn, som lär dem om matnyttig fakta.
Se vad jag kan är bästa frågespel för barn enligt oss.

Hitta bästa pris på Se vad jag kan! hos:

Se vad jag kan är ett lärorikt och pedagogiskt sällskapsspel för barn från 5 år och uppåt. I den här frågesporten kommer barnet att lära sig om färg, siffror, bokstäver, ja helt enkelt massor av matnyttig information. På spelplanen är man en gullig groda, som ska hoppa runt på näckrosblad. Den som svarar rätt på flest frågor kommer kunna studsa in som första spelaren i mål.

6. Cluedo Junior

Cluedo Junior tillhör bästa barnspel är riktar sig till 5 år och uppåt. Ett utmärkt barnspel för små detektiver.
Spelplanen på det roliga brädspelet för barn Cluedo Junior. Lek detektiver och ta reda på vem tagit sönder leksaken!

Hitta bästa pris på Cluedo Junior hos:

Cluedo Junior är det perfekta barnspelet för små detektiver. I den här nya versionen har något tagit en av barnens favoritleksaker och det är upp till dig att ta reda på vilken leksak som är sönder, vem som gjorde detta illdåd och när det skedde? Den som löser mysteriet vinner i detta roliga brädspel för barn.

7. Den Försvunna Diamanten

Den Försvunna Diamanten är ett tsällskapsspel för barn från 6 år. Ett varierande och roligt spel för barn.
Den Försvunna Diamanten är ett av de roligaste barnspelen, och passar 6 åringar och uppåt.

Hitta bästa pris på Den Försvunna Diamanten hos:

En riktig klassiker när det kommer till brädspel för barn, som än idag är ett ruskigt roligt barnspel. Här ska du och dina motspelare ut på ett mystiskt uppdrag, att hitta den försvunna diamanten Afrikas Stjärna, som är världens största diamant. Ni tas på ett äventyr över det afrikanska landskapet och det kan när som helst dyka upp rövare som tar allt du har! Ett av de roligaste sällskapspelen för barn och passar för 6 år och uppåt.

8. Babblarna Kan-du-göra-spelet

Babblarna kan-du-göra-spelet är ett pedagogiskt spel för barn från 2 år och upp till 6 år. Här lär sig barnet ord, sånger, rörelser m.m.
Babblarna är ett lärande och pedagogiskt barnspel från 2 år. Utvecklar barnets kunskaper på ett roligt sätt.

Hitta bästa pris på Babblarna Kan-du-göra-spelet hos:

Babblarna Kan-du-göra-spelet tillhör kategorin pedagogiska spel för barn och är ett utmärkt barnspel för att lära sig ord, ljud och rörelser. Här blandar man skoj och lärande i en härlig mix genom att sjunga sånger, peka på färger, göra tecken m.m. Detta pedagogiska spel passar bäst för barn från 2 år och upp till 6 år.

9. Monopol Junior

Monopol Junior är ett roligt brädspel för barn. Det är en förenklad variant av det megapopulära spelet Monopol. I det här barnspelet medföljer två spelplaner, ett för lite yngre barn och för äldre barn.
Monopol Junior är ett bra och kul sällskapsspel för barn. Här slår man tärningen och ska tas sig framåt. Spelet går ut på att äga fastigheter, men här är det barnanpassad och roliga ställen som glasskiosk som ska köpas.

Hitta bästa pris på Monopol Junior hos:

Här kommer en rolig juniorversion av det klassiska och omåttligt populära brädspelet Monopol. Det finns många likheter med originalet, så som att köpa fastigheter och betala hyra. Men juniorversionen är lekfullare uppbyggt, valörerna är enklare och i stället för gator köper man exempelvis djurparken, pizzerian eller glassbaren. 

Här medföljer även två spelplaner, där en passar för de yngre barnen och den andra för lite äldre barn.

Spelomgången avslutas när någon av spelarna går i konkurs, då räknas pengarna hos övriga spelare och den som har mest då vinner! Ett roligt brädspel för barn från 4 år och uppåt!

10. Sommarlov Spelet - Jakten på Sommarskuggan

Sommarlov spelet - Jakten på Sommarskuggan är ett SVT barn spel som är mycket populärt. Ett av årets barnspel tycker vi.
Spelplanen på det roliga brädspelet Jakten på Sommarskuggan från SVT barn. Passar för 4 år, 5 år, 6 år och uppåt.

Hitta bästa pris på Sommarlov Spelet – Jakten på Sommarskuggan hos:

Oavsett årstid så är det här ett fantastiskt roligt spel från SVT barn. En av spelarna blir Sommarskuggan i början och det är upp till de andra spelarna att ta fast skuggan innan denne hinner fly. 

Tillsammans kan de utföra olika uppdrag för att underlätta jakten, samtidigt som skuggan kan släppa ut skuggslem som försvårar. Ett underhållande och bra sällskapsspel för 4 år och uppåt.

11. Dinosauriespelet

Dinosauriespelet tillhör kategorin bästa barnspel, det är lekfullt och kul designat. Man ska rädda lilla dino från det otäcka havsmonstret genom olika uppdrag.
Spelplanen på Dinosauriespelet, som är ett roligt sällskapsspel för barn.

Hitta bästa pris på Dinosauriespelet hos:

Här har vi ett roligt och bra brädspel för barn från 5 år och uppåt. Spelet innefattar många barns favoriter, nämligen dinosaurier! 

I spelet har ett elakt havsmonster tagit baby-dino till fånga på en liten ö och vaktar runtom. Den av spelarna som först tar sig ut till ön och räddar baby-dino vinner spelet och under spelets gång kan du stöta på både havsmonstret och andra dinosaurier som försöker hindra dig. 

12. Bamses Honungsjakt

Bamse Honungsjakt är ett kul barnspel för 5 år och äldre. I detta brädspel för barn ska man leta honungsburkar och undvika vargen.
Bamses Honungsjakt roligt sällskapsspel för barn på 4 år, 5 år, 6 år, 7 år och äldre.

Hitta bästa pris på Bamses Honungsjakt hos:

I detta sällskapsspel för barn ska man hjälpa Bamse och hans vänner i jakten på honung. Här gäller det att samla honungsburkar, men akta dig för vargen som kommer försöka lura av dig dina burkar. Flest antal honungsburkar står som vinnare i slutet av detta roliga barnspel får 5 år och uppåt.

13. LasseMajas Pusseldeckarspel

LasseMajas Pusseldeckar-spelet är ett roligt barnspel för 8 år, 9 år, 10 år och äldre. Här gäller det att använda geniknölarna och pussla ihop mysteriet.
Spelplanen på LasseMajas Pusseldeckarspel, som är ett barnspel och brädspel för barn 8 år, 9 år, 10 år och äldre.

Hitta bästa pris på LasseMajas Pusseldeckarspel hos:

Ta reda på vem som är den bästa detektiven i detta roliga sällskapsspel som passar både barn och hela familjen. I Pusseldeckarspelet ska du ska sätta ihop olika ledtrådar och lösa brott som har begåtts genom att pussla och koppla stöldgods till rätt tjuv och brottsplats. 

Den som först avslutar sin utredning och har en komplett kedja av bevis framför sig vinner och får äran att vara mästerdetektiven!

14. Greta Gris Gyttjebad

Greta Gris Gyttjebad bra sällskapsspel för barn 3 år, 4 år, 5 år. Ett enkelt spel för små barn som är lätt att lära sig och välgjort.
Greta Gris Gyttjebad är ett roligt barnspel för 3 år, 4 år och 5 år.

Hitta bästa pris på Greta Gris Gyttjebad hos:

Gyttjebad är ett kul sällskapsspel från populära Greta Gris (Peppa Pig), som små barn från 3 år och uppåt kommer att älska att spela. Reglerna är enkla, Greta älskar att hoppa i gyttjan och när hon gör det skvätter det ut över spelplanen. 

De spelarna som får gyttja på sig får flytta framåt och först i mål vinner. Ett av de bästa barnspelen för de yngsta förmågorna enligt oss.

15. Fiskespelet

Fiskespel är ett av de bästa och roligaste barnspelen. Passande för barn 4 år, 5 år, 6 år och uppåt.
Fiskespelet är ett klassiskt och roligt spel för barn där man ska fånga så mång fiskar som möjligt med sitt fiskespö.

Hitta bästa pris på Fiskespelet hos:

Vem är egentligen den bästa fiskaren? Här har vi en riktig klassiker som håller än idag och som många föräldrar säkert känner igen från sin barndom. Använd fiskespöt och fånga in så många fiskar som möjligt, flest vinner såklart. Ett väldigt roligt barnspel som kan spelas med både vänner, familj och syskon. 

16. Catan Junior

Catan Junior är ett av de bästa barnspelen enligt oss. Vacker uppbyggd och lagom utmanande. Passar 6 åringar, 7 åringar, 8 åringar, 9 åringar och uppåt.
Spelbrädet på Catan Junior, som tillhör topplistan av bästa brädspel för barn. Rekommenderas för barn som är 6 år, 7 år, 8 år, 9 år och uppåt.

Hitta bästa pris på Catan Junior hos:

Catan är ett älskat och hyllat sällskapsspel för vuxna och med Catan Junior får även barn från 6 år möjlighet att spela detta roliga brädspel. 

Här ska man segla över haven, upptäcka öar, bygga piratgömmor och samla värdefull last, men akta dig för Kapten Skata som försöker stjälpa dina piratplaner. Vi tycker spelet är välgjort och roligt och passar även för föräldrar som vill vara med på skattjakt.

17. Råttfällan

Råttfällan är ett bra barnspel som är enkelt att lära sig och spännande att spela. Det gäller att akta fingrarna så inte fällan slår igen.
Råttfällans spelplan, detta klassiska barnspel är både kul och klurigt.

Hitta bästa pris på Råttfällan hos:

Råttfällan är enkelt men ack så roligt sällskapsspel för barn, som även hjälper till att utveckla problemlösning och logiskt tänkande. Här ska man få ut så många bitar som möjligt utan att fällan börjar röra på sig, gör den det går turen över till nästa spelare. Svårare än så är det inte! Rekommenderad ålder är från 5 år men vi tycker även det går fint att spela med barn på 3 år och 4 år.

18. Quiznödig - För barn

Quiznödig är en rolig frågesport för barn. I detta frågespelet gäller det att svara rätt på flest frågor, enkla regler som gör det roligt direkt.
Quiznödig för barn är en frågesport och passar barn från 8 år, 9 år, 10 år och uppåt. Enkelt och roligt barnspel.

Hitta bästa pris på Quiznödig – För barn hos:

Quiznödig för barn är ett enkelt och riktigt kul frågespel för barn, som kort och gott går ut på att svara rätt på spelkortens frågor. Här finns inga konstiga eller krångliga regler, vilket gör det lätt att tycka om redan från början.

Detta roliga barnspel är fullmatat med över 200 frågor i lagom svårighetsgrad. Bestäm på förhand hur många frågor som ska ställas och flest rätta svar vinner!

19. Kids Concept Edvin Fiaspel

Kids Concept Edvin Fia med knuff är ett av de bästa barnspelen. Snyggt och välgjort och passar för barn från 3 år.
Kids Concept Edvin Fia-spel är ett sällskapsspel för barn på 3 år, 4 år, 5 år och äldre.

Hitta bästa pris på Kids Concept Edvin Fiaspel hos:

Från Kids Concept kommer detta vackra Fia med knuff-spel, där pjäserna föreställer olika djur och är målade i fina färger. 

Reglerna är lika enkla som alltid, slå tärningen och försök komma först runt banan med dina pjäser, men akta dig från att någon landar på samma ruta och knuffar dig, då får du börja om! Ett roligt sällskapspel för barn från 3 år och uppåt och passar utmärkt för hela familjen en spelkväll.

20. Babblarna Lotto

Babblarna Lotto är bästa sällskapsspel för barn på 2 år och 3 år. Ett lätt och enkelt barnspel som introducerar barnet till sällskapsspel.
Brickorna i barnspelet Babblarna Lotto, som är ett pedagogiskt och lärorikt spel för barn.

Hitta bästa pris på Babblarna Lotto hos:

Från de pedagogiska filurerna Babblarna kommer detta härliga spel. Varje deltagare får en lottobricka med fina motiv från Babblarna, det gäller sedan att dra lottokort och fylla sin bricka. Den första att göra detta vinner spelomgången. 

Vi gillar det enkla och lättsamma och det är också anledningen till att så små barn som 2 år kan spela detta och ha kul.

21. Lilla Tjuv och Polis

Lilla Tjuv och Polis är ett populärt och roligt sällskapsspel för barn på 4 år och uppåt. Fånga flest tjuvar och vinn omgången.
Spelplanen på Lilla Tjuv och Polis som är ett roligt brädspel för barn på 4 år, 5 år, 6 år, 7 år osv.

Hitta bästa pris på Lilla Tjuv och Polis hos:

I detta spännande barnspel för 4 år och uppåt ska du som polis jaga bovar som är snabba på fötterna. Jakten går kors och tvärs över banan och det gäller även att fånga rätt bovar, vissa är faktiskt snälla. Ett roligt och bra sällskapspel för barn och hela familjen! 

Att tänka på vid köp av sällskapsspel för barn

Precis som för vuxna så finns det många olika typer av sällskapsspel för barn på marknaden och det gäller att matcha de tänkta spelarna för att det ska bli så roligt som möjligt.

Till att börja med så ska spelet passa för barnets ålder, är man 3 år gammal kommer det bli svårt att spela ett barnspel som avsett för 7 år och uppåt. Det går såklart att skarva lite, står det 5 år på ett spel är det självklart inga större bekymmer för en 4 åring att spela det. 

Vidare kan det vara lättare att få med barnet på spel om det passar barnets intresse. I vår topplista hittar man t.ex. spel med tema dinosaurier, djur, pirater och detektiver.

När kan barn börja spela sällskapsspel?

Idag finns det barnspel från 2 år och uppåt och det är någonstans där de flesta barn kan och vill börja spela spel. I de yngre åldrarna är såklart sällskapspelen och brädspelen enklare och ofta mer slumpmässigt uppbyggda. 

Ju äldre den rekommenderade åldern på spelen blir desto mer strategi och tänkande brukar i regel att förekomma.

Ta med barnspel på resan

Många av spelen i den här lista kan man ta med sig när man ska ut och resa med sina barn. Framförallt om man ska flyga med barnen tycker vi det är perfekt att ha med sig ett roligt resespel, som får tiden och gå och ge er möjlighet till kvalitetstid tillsammans.

Vi har utsett bästa barnspel. I vår lista finns massor av roliga spel för barn i alla åldrar.

Vilket sällskapsspel är bäst i test för barn?

Vi håller Kurragömma på Bondgården som bästa sällskapsspel för lite yngre barn och Karibiens Guld som bästa spel för lite äldre barn, men till viss del så är det en smaksak och beror på vilken typ av spel man tycker om. Vi gillar alla spelen på vår topplista och tycker de är riktigt bra och roliga barnspel.

Om du är ute efter ett kul trädgårdsspel för barn som de kan spela när det börjar bli varmare ute kan du kika i vår artikel med tips på roliga utomhusspel.

Tips på barnspel baserat på ålder

Vill du snabbt kunna hitta ett passande sällskapsspel utefter ålder på barnet så rekommenderar vi följande spel: