Topp 20 Bästa 1000 Bitars Pussel 2024

Bästa pussel 1000 bitar enligt oss. Vi har utsett en bäst i test topplista med våra favoriter.

Att lägga pussel är både avkopplande och kul, samtidigt som man underhåller och tränar hjärnans problemlösning och logiska tänkande. Ett pussel med 1000 bitar är en lagom utmaning för många pusslare och passar nybörjare och mer erfarna. 

Idag finns det 1000 bitars pussel i många olika prisklasser, genre, former och svårighetsgrader. I den här artikeln har vi utsett våra favoriter i olika kategorier och tagit fram en topplista med ett varierande urval av pussel. Något för alla smaker helt enkelt!

Innehållsförteckning

Topplista bästa 1000 bitars pussel 2024

1. Clementoni LIFE 1000-bitars Pussel

Clementoni LIFE 1000 bitars pussel är ett vackert och snyggt pussel som även kan användas som tavla när klart. Bäst i test enligt oss.

Hitta bästa pris på Clementoni LIFE 1000-bitars Pussel hos:

Detta är en pussel-serie som tagits fram i samarbete mellan Clementoni och den välkända amerikanska tidningen LIFE. Här kan man välja mellan några av de mest ikoniska bilderna och personerna som levt. Kvalitén på bilderna är hög och vi gillar att pusslet även kan användas som inredning när det är färdigt.

2. Nature of Sweden 1000 bitars pussel

Nature of Sweden är ett Sverigepussel med 1000 bitar. Detta pussel föreställer foton på den svenska naturen.

Hitta bästa pris på Nature of Sweden 1000 bitars pussel hos:

Detta vackra pussel har en intressant bakgrund, det var nämligen så att Egmont Kärnan utlyste en tävling där man bad vem som helst att skicka in vackra naturbilder från Sverige. Motivet på det här pusslet är de 10 bästa vinnarbidragen och föreställer den härliga variation som Sveriges natur erbjuder.

3. Grabbing a Bite to Eat! - Mystery Puzzle WASGIJ

Grabbing a Bite to Eat, Myserium pussel 1000 bitar är ett wasgij pussel som man får klura fram bilden på.

Hitta bästa pris på Grabbing a Bite to Eat! – Mystery Puzzle hos:

Här har vi en rolig och klurig utmaning i form av ett 1000 bitars mysteriumpussel, även kallat WASGIJ. Det innebär att man inte vet hur motivet ser ut innan pusslet är färdiglagt. Bilden på kartongen är från ögonblicket innan själva motivet och det är upp till dig att pussla fram vad som får gästerna på detta Pariscafé att studsa till mitt i fikat!

4. Clementoni Colorboom 1000-bitars Pussel

Clementoni Colorboom är ett färgsprakande pussel med 1000 bitar som är riktigt snyggt.

Hitta bästa pris på Clementoni Colorboom 1000-bitars Pussel hos:

Om du är en person som älskar att sätta färg på tillvaron är Colorboom från Clementoni ett utmärkt val av 1000 bitars pussel. Det finns i fyra härliga motiv, som alla är utmanande på sitt sätt. Ett vackert och färgsprakande pussel!

5. Jan van Haasteren - Whacky Water World 1000 bitar

Jan van Haasteren Whacky Water World är ett roligt 1000 bitars pussel från nederländska Jan van Haasteren som gör komiska pussel.

Hitta bästa pris på Jan van Haasteren – Whacky Water World 1000 bitar hos:

Jan van Haasteren är en nederländsk konstnär som är känd för sina humoristiska och knasiga konstverk och målningar. Tillsammans med pusseltillverkaren Jumbo har han tagit fram många härliga pussel, bland annat detta med motiv av ett vattenland. Pusslet innehåller många roliga detaljer som upptäcks ju fler bitar man lägger. 

6. Världskarta runt 1000 bitar pussel

Detta är ett runt pussel på en världskarta med 1000 bitar. Massor av detaljer och även medföljande häfte om varje sevärdhet.

Hitta bästa pris på Världskarta runt 1000 bitar pussel hos:

Detta runda pussel har ett fint och välgjort motiv av hela världen. Pussla fram alla olika världsdelar och upptäck de många fina detaljerna. Något vi gillar med pusslet är att det kommer med en affisch med samma motiv. Dessutom medföljer även ett häfte med matnyttig information om varje landmärke i pusslet. Perfekt för att lära sig något nytt!

7. Hamnoy Fiskeby Pussel 1000 Bitar

Hamnoy Fiskeby är ett vackert och billigt 1000 bitars pussel från Ravensburger. Föreställer Lofoten i Norge.

Hitta bästa pris på Hamnoy Fiskeby Pussel 1000 Bitar hos:

Detta vackra 1000 bitars pussel från Tactic föreställer den norska fiskebyn Hamnoy, Lofoten i en härlig vinterskrud. Ett rogivande och fint motiv som både stora och små kan tycka om.

8. Världens Minsta 1000-bitars Pussel

Världens minsta 1000 bitars pussel är en rolig utmaning för pusslare som gillar att lägga smått.

Hitta bästa pris på Världens Minsta 1000-bitars Pussel hos:

Här har vi det perfekta pusslet för dig som har lite ont om plats, men gärna vill lägga ett 1000 bitars pussel. När Världens minsta 1000-bitars pussel är färdigt så tar det nämligen inte upp mer än ett A3-papper i storlek.

Pusslet finns i flera olika och vackra motiv, några exempel är Machu Picchu, Colosseum och Santorini.

9. Fiskestugor i Smögen Pussel 1000 Bitar

Fiskestugor i Smögen är ett rogivande pussel över båtar och fiskebodar på västkusten i Smögen.

Hitta bästa pris på Fiskestugor i Smögen Pussel 1000 Bitar hos:

Oavsett om man brukar besöka västkusten eller inte så är det svårt att inte finna sinnesfrid i detta rogivande motiv från Smögen. Doften av hav och skaldjur är inte långt borta när man lägger detta pussel. 

10. Blomsterfönstret - Carl Larsson

Blomsterfönstret är ett 1000 bitars pussel från Egmont Kärnan, som är baserat på en akvarell av Carl Larsson.

Hitta bästa pris på Blomsterfönstret – Carl Larsson hos:

Detta 1000 bitars pussel föreställer den mycket vackra akvarellen Blomsterfönster, som målades 1894 av den välkände konstnären Carl Larsson. Det föreställer hans äldsta dotter Suzanne, när hon vattnar blommor. Detta välgjorda pussel gör helt klart motivet rättvisa. 

11. Star Wars 1000 bitars runt pussel

Star Wars Dödstjärnan är ett runt pussel med 1000 bitar och som har dubbla sidor. Kan bland annat köpas hos Adlibris.

Hitta bästa pris på Star Wars 1000 bitars pussel hos:

Här har vi ett runt och lite klurigt pussel som föreställer dödstjärnan från Star Wars på ena sidan. Dessutom finns det en baksida på pusslet som visar en ritning över dödstjärnan. Två häftiga motiv i samma pussel med andra ord. Det medföljer även en poster för guidning om det skulle behövas.

12. Most Everyone is Mad Pussel 1000 bitar

Most Everyone is Mad Pussel är ett roligt och billigt pussel med 1000 bitar från Ravensburger. Vackra färger och välgjort.

Hitta bästa pris på Most Everyone is Mad Pussel 1000 bitar hos:

Detta pusslet är fullmatat med alla härliga och spännande karaktärer från Alice i Underlandet. När pusslet är färdiglagt möts man bland annat av The Cheshire Cat, Alice, The Mad Hatter, The Queen of Hearts och Humpty Dumpty. Ett knasigt och färgsprakande motiv!

13. My Puzzle - Städer

My Puzzle är ett välgjort 1000-bitars pussel som består kartor på olika städer.

Hitta bästa pris på My Puzzle – Städer hos:

I detta 1000-bitars pussel ska du kartlägga olika städer, så som vår huvudstad Stockholm, Göteborg eller New York. Pussla fram en välgjord och detaljerad karta med sevärdheter, kanske upptäcker du någon okänd spännande plats? Något vi gillar extra mycket med detta pusslet är att det medföljer en poster över motivet, som kan användas till en trevlig tavla hemma.

14. Ravensburger Pussel Flower Hill Lane

Flower Hill Lane Pussel 1000 bitars från Ravensburger är ett vackert pussel med härligt motiv på ett stenhus och grönska runtom.

Hitta bästa pris på Ravensburger Pussel Flower Hill Lane hos:

Högkvalitativt och vackert pussel med motiv på ett stenhus och en grönskande natur runtomkring. Passar perfekt för att pussla tillsammans i familjen eller bara köra solo. Pusselbitarna är av tjock kartong och med bländfri yta från lampor.

15. Cinque Terre Pussel 1000 Bitar

Cinque Terre Pussel är ett prisvärt och billigt pussel med 1000 bitar som föreställer en by på Italienska kusten.

Hitta bästa pris på Cinque Terre Pussel 1000 Bitar hos:

Här har vi ett 1000 bitars pussel med ett härligt medelhavsmotiv. Detta är en av fem fiskebyar från den populära kustremsan Cinque Terre i norra Italien. Dröm dig bort till varmare breddgrader i detta trevliga pussel från Tactic.

16. Kärnan Vasaskeppet 1000 Bitars Pussel

Vasaskeppet pussel från Egmont Kärnan på 1000 bitar i storlek. Historiskt och mäktigt motiv.

Hitta bästa pris på Kärnan Vasaskeppet 1000 bitars pussel hos:

Ett detaljerat och välgjort 1000 bitars pussel över regalskeppet Vasa från 1600-talet. Tack vare den tidiga förlisningen på jungfrufärden har vi idag möjlighet att beskåda skeppet på det välbesökta Vasamuséet och i det här pusslet har man lyckats få med massor av fina detaljer från skeppet.

17. The Tea Shed Pussel 1000 bitar

The Teas Shed Pussel med 1000 bitar är ett mysigt 1000 bitars pussel som bland annat kan köpas hos Adlibris.

Hitta bästa pris på The Tea Shed Pussel 1000 bitar hos:

Här har vi ett gemytligt och mycket fint pussel från Ravensburger, med motiv på en tebjudning och massor av trevliga detaljer att spana in. Pusslet är tillverkad i påkostad kartong med bländfri bild, så man slipper skenet från lampor. 

18. Ravensburger Pussel Camping & Karavanande

Ravensburger Camping är ett pussel med 1000 bitar som föreställer en camping på 60-talet. Tillhör kategorin billiga pussel 1000 bitar.

Hitta bästa pris på Ravensburger Pussel Camping & Karavanande hos:

Ravensburgers Camping och Karavande är ett trevligt och billigt pussel med 1000 bitar, med många fina detaljer. Motivet är en camping från omkring 60 eller 70-talet och pusslet är tillverkat av material i hög kvalité och utstrålar fina färger i verkligheten.

19. Cat Lovers pussel 1000 bitar

Pussel Cat Lovers är ett 1000 pussel som kommer i en smidig förpackning. Informativt och snyggt gjort.

Hitta bästa pris på Cat Lovers pussel 1000 bitar hos:

Här kommer ett perfekt pussel för dig som gillar katter, där motivet inkluderar hela 54 olika kattraser. Pusslet är lätt att lägga och det medföljer även en poster som kan guida dig om du önskar. Vi sätter även ett extra plus för den smidiga förpackningen det kommer i, som är enkel att ta med sig och inte tar mycket plats.

20. Mumin Skördefest Pussel 1000 bitar

Pussel som föreställer Mumin Skördefest med 1000 bitar. Perfekt för både barn och vuxna.

Hitta bästa pris på Mumin Skördefest Pussel 1000 bitar hos:

I detta färgglada pussel får man följa med Mumintrollen på deras årliga skördefest. Ett härligt motiv som passar för både stora och små pusslare. Ett utmärkt val för föräldrar och barn som vill lägga pussel tillsammans.

Olika typer av 1000 bitars pussel

När man letar efter ett passande 1000 bitars pussel så kommer man att stöta på många olika typer av pussel. Det går att hitta alltifrån påkostade pussel med hög hållbarhet och vackra motiv, till mer prisvärda och billiga 1000 bitars pussel. I den här topplistan hittar du en mix av båda kategorierna.

Vidare finns det olika genre, så som roliga pussel med 1000 bitar som t.ex. konstnären Jan van Hasteeren och hans olika komiska pussel som ges ut tillsammans med tillverkaren Jumbo. En annan populär genre är WASGIJ pussel med 1000 bitar. Detta är så kallade mysteriepussel där man inte vet motivet förrän pusslet är färdiglagt, oftast så visas ögonblicket innan på kartongen.

Hur lång tid tar det att lägga ett 1000 bitars pussel?

Någonstans mellan 3-10 timmar brukar det ta att lägga ett 1000 bitars pussel. Det beror såklart på olika faktorer så som pusslets motiv, bitarnas storlekar och formen på bitarna. Ett motiv med små detaljer, abstrakta former eller många bitar av samma färg är i regel svårare att pussla och tar längre tid.

En annan faktor som spelar in är din erfarenhet. Som van pusslare kommer man kunna lägga ett 1000 bitars pussel betydligt snabbare än någon som precis börjat att pussla. 

Någon som lägger ett 1000 bitars pussel och roligt. Kanske är det från Ravensburger eller Kärnan.

Antalet bitar i ett pussel

Pussel med 1000 bitar är en av de vanligaste kategoriererna av pussel, vilket inte är så konstigt då det kan läggas av både nya pusslare och mer erfarna. Några av de andra vanligaste antalet bitar i pussel:

 • 500 bitars pussel
 • 1500 bitars pussel
 • 2000 bitars pussel
 • 3000 bitars pussel

Ett pussel med 500 bitar behöver nödvändigtvis inte vara lättare än ett 1000 bitars pussel. Faktorer som pusselstorlek, motiv och bitarnas utformning spelar även stor roll.

Köpa pussel 1000 bitar online

Om du är ute efter att köpa ett 1000 bitars pussel så hittar du bäst utbud och priser online idag. Dessutom är det väldigt smidigt att handla på nätet och kunna välja att hämta upp pusslet hos närmaste ombud eller få det hemlevererat. Några av butikerna med störst utbud av 1000 bitars pussel är AdlibrisJollyroom,
Akademibokhandeln & CDON.

Sammanfattning bästa pussel 1000 bitar 2024

I den här artikeln har vi har tagit fram en topplsita med våra val av bästa 1000 bitars pussel 2024. Vi har tagit med pussel i olika prisklasser och kategorier, för att få fram en varierande lista med pussel för alla smaker. Vi hoppas du har hittat ett passande pussel för dig som du kan träna upp din problemlösning med eller bara njuta av en lugn och rogivande stund.

Här nedan följer en sammanfattning av vår topplista:

 1. Clementoni LIFE
 2. Nature of Sweden
 3. Grabbing a Bite to Eat! WASGIJ
 4. Clementoni Colorboom
 5. Whacky Water World – Jan van Haasteren
 6. Världskarta runt pussel
 7. Hamnoy Fiskeby
 8. Världens minsta 1000 bitars-pussel
 9. Fiskestugor i Smögen
 10. Blomsterfönstret – Carl Larsson
 11. Star Wars Runt Pussel
 12. Most Everyone is Mad (Alice i Underlandet)
 13. MyPuzzle – Städer
 14. Ravensburger Flower Lane Hill
 15. Cinque Terre
 16. Vasaskeppet Kärnan
 17. The Tea Shed
 18. Ravensburger Camping & Karavanande
 19. Cat Lovers
 20. Mumin Skördefest

Vanliga frågor om 1000 bitars pussel

Är man ute efter bästa pris och billiga 1000 bitars pussel så finns det många återförsäljare online som erbjuder detta. Några exempel på butiker med bra priser på pussel är Adlibris,
 Akademibokhandeln,  CDON & Jollyroom.

WASGIJ pussel är ett mysteriepussel där man inte vet motivet förrän det är färdiglagt. Det gäller att via ledtrådar och klurande lista ut hur pusslet ska se ut.

Du hittar passande pusselmattor att lägga 1000 bitars pussel på i vår guide med bästa pusselmattor.

Ja, tillsammans med den stora pusseltillverkaren Ravensburger så har Disney tagit fram flera 1000 bitars pussel. Bland annat Multiproperty, som är ett motiv med massor av olika Disneykaraktärer.

Det är en nederländsk konstnär som är känd för sina roliga pussel där motiven har många komiska detaljer och är väldigt detaljerade. 

De är vanligtvis runt 70 cm x 50 cm.

Ja, många pussel med 1000 bitar kan även barn lägga. Dock kan de behöva lite hjälp av någon vuxen, beroende på hur gammalt barnet är. Det kan också vara fördelaktigt om det är något lite mer barnvänligt motiv, som ett pussel med Disney-motiv. Kolla även gärna in vår artikel med bästa barnpussel.