Bästa kortspel 2024 – För både vuxna och barn

Vi har listat de bästa kortspelen. Roliga och populära kortspel för både vuxna och barn och hela familjen.

Kortspel är enormt populärt i alla åldrar och kan variera mellan allt från strategispel till frågespel och passar verkligen alla – barn som vuxna. En rolig aktivitet som lovar en trevlig och utmanade stund med många skratt. 

Det finns däremot en drös olika kortspel på marknaden och det kan vara svårt att hitta rätt. Därför har vi i den här listan valt ut de 15 roligaste kortspelen enligt oss. Kortspel från olika kategorier som fungerar klockrent både för familjen och kompisgänget!

Topplista bästa kortspel 2024

1. Jaipur

Jaipur till hör kategorin roliga kortspel för 2 och erbjuder ett högt tempo och massa skoj!
Jaipur är ett populärt kortspel för två som du och din spelpartner kommer ha riktigt kul med.

Hitta bästa pris på Jaipur hos:

Det här är ett kortspel som verkligen går fort! Här tävlar du och din medspelare mot varandra och det gäller att bli inbjuden till Maharajans hov. Därför behöver du övertyga att du är bäst lämpad genom att köpa, byta och sälja varor till ett bättre pris än din motståndare. 

Jaipur går helt klart in under topplistan över roliga kortspel för 2 och för att vinna behöver du en taktisk strategi, våga ta risker men också en skopa tur.

2. Sushi GO!

Sushi Go sällskapsspel passar familjer som söker ett lättspelat och bra familjespel.
Sushi Go! är ett prisvärt och billigt familjespel som är roligt för både barn och vuxna.

Hitta bästa pris på Susho GO! hos:

Snacka om ett ultimat kortspel för dig som älskar sushi! Så klart är det här ett roligt spel för dig som föredrar andra maträtter också, för Sushi Go! är enligt oss riktigt roligt. Här äter du sushi på restaurang och det gäller att fånga de bästa kombinationerna av sushirätter som susar förbi dig. 

Samla poäng genom att fånga den bästa sushin eller sashimin. Men var försiktig, den rätt som du släpper förbi kan vara precis den som din motståndare behöver för att vinna. Går bekvämt in under kategorin roliga kortspel för 4, men går även att spela både 2, 3 eller upp till 5 deltagare!

3. 7 Wonders Duel

7 Wonders Duel ett av de mest populära och roliga kortspelen för två. Välgjort, snyggt och beroendeframkallande.
7 Wonders Duel är bästa kortspel 2022 tillsammans med ett par andra spel. Detta är för dig som gillar kortspel med mycket strategi.

Hitta bästa pris på 7 Wonders Duel hos:

I det här roliga kortspelet för två gäller det att fatta de rätta besluten snabbt och leda din civilisation till ära och heder. Du basar över en av antikens sju stora städer och ska utveckla din civilisation militärt, vetenskapligt, kulturellt och ekonomiskt för att vinna. 

7 Wonders Duel är ett av de mest populära kortspelen för två och din strategiska förmåga ställs på sin spets! Ett måste för dig som älskar strategispel.

4. Skip-Bo kortspel

Skip-Bo är ett av de mest populära kortspelen och är lätt och enkelt att lära sig.
Skip-Bo är bästa kortspel bland de enklare spelen.

Hitta bästa pris på Skip-Bo kortspel hos:

Från skaparna av UNO finns nu Skip-Bo som snabbt klättrat på listan över populära kortspel. Ett utmärkt lite mindre kortspel där det är väldigt enkelt att lära sig reglerna. 

För att klå dina motståndare och till sist stå vinnare behöver du ha ett bra minne och hålla koll på vilka kort du har samtidigt som ska veta hur du bäst förstör och blockerar för dina motspelare. Ett roligt kortspel som funkar för alla!

5. Exploding Kittens kortspel

Exploding Kittens är ett unikt och kul kortspel som passar hela familjen.
Exploding Kittens tillhör kategorin populära och roliga kortspel. Bästa valet enligt oss för en spännande kväll.

Hitta bästa pris på Exploding Kittens kortspel hos:

I det här populära kortspel för två, eller fler, ställs dina strategiska förmåga verkligen på plats! Här ska alla deltagare dra kort ur leken tills någon får en “Exploding Kitten” vilket innebär att du åker ut om du inte redan samlat på dig ett desarmerings-kort. 

Det här är ett roligt och snabbt kortspel som bjuder på enorm spänning. För visst stiger nerverna när det är din tur att dra ett kort samtidigt som du sitter utan ett desarmerings-kort.

6. Dobble kortspel

Dobble är ett roligt kortspel för både vuxna och barn, passar för hela familjen. Det är lätt att lära sig och enkelt att uppskatta.
Dobble är ett de bästa kortspelen enligt oss, lätt att förstå och alla kan vara med.

Hitta bästa pris på Dobble kortspel hos:

Det här är sannerligen ett kortspel för dig som älskar en hög intensitet! I Dobble finns 55 olika kort där samtliga visar ett antal olika symboler och bilder. Men det viktiga att veta är att varje symbol bara existerar på två av korten. 

Ditt mål som spelare är att försöka hitta de liknande symbolerna och på så sätt samla poäng! Dobble kan spelas på flera olika sätt, vilket ger det en trevlig variation och gör det till ett mycket roligt kortspel för hela familjen.

7. Pokémon Battle Academy

Pokemon Battle Academy är ett roligt kortspel för hela familjen. Kul, omväxlande och snyggt.
Pokemon Battle Academy är ett lätt och kul kortspel som kan spelas av både vuxna och barn. Perfekt för hela familjen.

Hitta bästa pris på Pokémon Battle Academy hos:

Gillar du Pokémon och snabba kortspel så är det ett optimalt spel för dig. I den här uppdaterade versionen ska du duellera mot din medspelare med Pokemons från de olika kortlekarna. Spelet innehåller allt som behövs och väldigt tydliga instruktioner för allt du behöver veta för att komma igång. 

Det är väldigt lätt att lära sig och är absolut en värdig kandidat på listan över enkla kortspel. Ett mycket roligt kortspel tycker vi!

8. Bohnanza

Bohnanza är ett roligt och annorlunda kortspel. Här gäller det att plantera bönor, skörda och tjäna mynt.
Bohnanza är ett roligt kortspel som vi tycker är bäst i test. Varje spelare har ett bönfält där man ska plantera bönor. Man ska även byta bönor och förhandla med motspelarna, vilket gör det till ett socialt och roligt kortspel.

Hitta bästa pris på Bohnanza hos:

Bohnanza är ett charmigt och strategiskt kortspel som fokuserar på att odla och sälja bönor för att tjäna mynt. I spelet finns olika sorters bönkort, var och en med sitt eget värde och förekomst i kortleken. Varje spelare har bönområden där de odlar sina bönor. Varje spelares tur inleds med att de måste plantera en eller två bönor från sin hand.

Efter planteringen kommer spelets sociala del – handel och byte av bönor med andra spelare. Det här är inte bara en chans att bli av med oönskade bönor utan också ett tillfälle att hjälpa din egen bönskörd att växa.

När dina bönområden blir fulla, skördar du bönorna för mynt. Spelets mål är att samla så mycket mynt som möjligt genom kloka planteringsval och smarta byten. Ett kul kortspel med taktik, planering och en hel del skoj!

9. Cards Against Humanity

Cards Against Humanity är ett riktigt roligt kortspel för vuxna. Har varit mycket populärt sedan ända sedan det släpptes.
Cards Against Humanity är ett mycket populärt och kul kortspel. Ett av de roligaste kortspelen genom tiderna tack vare de dråpliga meningar man kan skapa.

Hitta bästa pris på Cards Against Humanity hos:

Cards Against Humanity tog världen med storm när det kom och är ett annorlunda och riktigt kul kortspel. I förpackningen finns över 600 kort varav 520 av dessa är vita medan 90 är svarta som innehåller konstiga meningar som inte är fullständiga. 

De förstnämnda korten har således olika svarsalternativ som ni ska välja mellan för att meningen ska bli så komplett och korrekt det bara går. Sannerligen ett kortspel som alltid bjuder på flera skratt!

10. Catan Duellen

Catan Duellen är ett av de mest populära kortspelen för två. Roligt för alla åldrar!
Catan Duellen är ett av de roligaste kortspelen för två.

Hitta bästa pris på Catan Duellen hos:

Älskar du det klassiska och populära brädspelet Catan? Då är Catan Duellen helt klart ett spel som du kommer tycka om! I det här kortspelet är spelplanen och pjäserna utbytta mot kort men det är fortfarande lika utmanade och strategiskt som sin populära föregångare. 

Ni behöver också bara vara två för att kunna spela och det kommer i en liten och smidig förpackning, vilket gör det enkelt att ta med sig. Utan tvekan ett av de bästa och roligaste kortspelen på marknaden enligt oss!

11. One Night Ultimate Werewolf

Hitta bästa pris på One Night Ultimate Werewolf hos:

Spelet One Night Ultimate Werewolf går enkelt in under facket av roliga kortspel för 3 och fler! Här ska du som spelare försöka avrätta en av kortspelets otäcka varulvar. Men du måste alltid vara på din vakt. De olika varulvarna har egna speciella förmågor och det gäller att veta hur du stoppar dessa. 

Det här är ett rappt och roligt kortspel och med tanke på hur många olika varulvar spelet erbjuder kan du spela om och om igen, utan att tröttna!

12. Marvel Champions: The Card Game

Marvel Champions The Card Game är ett kul kortspel för äldre förmågor. Bästa kortspel för den som gillar seriefigurer!
Marvel Champions The Card Game är ett av kortspelen som är bäst i test hos oss.

Hitta bästa pris på Marvel Champions: The Card Game hos:

Kan du inte få nog av de häftiga karaktärerna Spiderman, Batman, Hulken och de övriga hjältarna från Marvel-filmerna? I så fall är det här ett utmärkt kortspel för dig! Här bestämmer du vilken hjälte du vill vara och ska sedan besegra de onda skurkarna och vinna. 

Enligt oss är det här ett roligt kortspel för att du kan spela helt ensam, men det är också givet på listan över roliga kortspel för två, eller flera personer upp till fyra stycken!

13. Joking Hazard kortspel

Joking Hazard är ett riktigt kul kortspel för vuxna som är ganska vulgärt och chockerande vissa gånger.
Joking Hazard är ett kortspel för äldre och här gäller det att para ihop bilder för att skapa seriestrips.

Hitta bästa pris på Joking Hazard kortspel hos:

Det här är ett kortspel som lämpar sig bäst för de vuxna spelarna. Här ska ni tävla om att sätta ihop vedervärdiga serier användandes av rutor från en kortlek som är fullspäckad av förskräckliga möjligheter. 

Vi tycker att det här är det roligaste kortspelet som stämningshöjare inför en fest eller när du så önskar! Du får alltid ett gott skratt tillsammans med dina medspelare vilket såklart är ett stort plus.

14. UNO Extreme

UNO Extreme är ett av de bästa sällskapsspelen 2022 och i vår lista över roliga spel för vuxna återfinns det.
Apparaten som skjuter ut kort i sällskapsspelet UNO Extreme. Ett populärt och bra spel för alla åldrar.

Hitta bästa pris på UNO Extreme hos:

Det råder ingen tvekan om att UNO är bland de roligaste kortspelen genom alla tider. Men du har väl inte missat att spelet numera finns i en uppdaterad version? Samma regler gäller som i vanlig UNO men här ingår också en elektronisk kortskjutare som ger spelet en extra krydda. 

Som du redan vet vill du ha så få kort på handen som möjligt och här gäller det att ha tur. När det är din tur ska du trycka på startknappen och har du otur så avfyrar maskinen en drös kort du absolut inte vill ha på din hand! Ett lätt kortspel har blivit lite mer oförusägbart och roligare tycker vi!

15. Five Crowns

Five Crowns är ett roligt kortspel som påminner om rummy.

Hitta bästa pris på Five Crowns hos:

Detta är ett kortspel som passar utmärkt för ett större sällskap. Reglerna tillåter upp till sju deltagare och här gäller det att vara klok och snabbtänkt. I kortleken finns flera unika alternativ och du måste på egen hand skapa de rätta kombinationerna för att lägga ner dina kort på bordet och till sist stå som segrare. 

Men det är inte över där. De resterande deltagarna har sedan en sista chans att minska sina förluster för att undvika att komma sist. Ett intensivt kortspel som vi tycker är mycket roligt att spela!

Vad är ett kortspel?

Ett kortspel är kort och gott ett bordsspel som spelas med spelkort, en variant av sällskapsspel. Det finns mängder av olika kortspel världen över och den mest vanliga varianten är standardkortleken med 52 kort och som kan användas till flera olika varianter. 

På senare år har det däremot kommit flera andra alternativ, som vi har listat ovan, som verkligen ger kortspel en större bredd. Vad som främst kännetecknar kortspel är också att det inte krävs så mycket för att komma igång, samt att det är ett flexibelt spel att ha med var som helst!

Vilket är roligaste kortspelet?

Det är helt och håller en smaksak. Du kanske tycker bättre om mer strategiska spel eller andra kortspel där dina allmänna kunskaper ställs på sin spets i frågespel? 

Alla har olika preferenser om vilket som är det bästa och roligaste kortspelet. Det gäller bara att hitta det spel som passar en själv och sällskapet allra bäst! Därför finns olika typer av kortspel i vår topplista och vi är övertygade om att du i den kommer att hitta något som passar dig.

En del tycker även det är roligt att spela kortspel online, som t.ex. poker, blackjack och baccarat. Det finns alla möjliga varianter och det går att spela både med och utan pengar. Väljer man att spela med pengar är det viktigt att välja spelsidor med licens i Sverige och som följer den svenska spellagen.

Vilka kortspel kan man spela två på?

Vad som är så bra med kortspel är att de flesta bara kräver två deltagare för att spela. Flera exempel på sådana är UNO Extreme, Five Crowns och Catan Duellen som vi listat ovan. De fyra är utmärkta kortspel för att spela två stycken.

Vilka kortspel är enkla att lära sig?

Här finns det flera alternativ. Vi tycker inte att det är svårt att lära sig ett kortspel, och har därför valt ut de vi tycker om allra bäst samtidigt som de är lätta att lära sig. Men förslag på några lätta kortspel är: UNO Extreme, Sushi GO! och Jaipur.