Bästa frågespel 2024: De 20 roligaste frågespelen

Bild på någon som spelar ett frågespel. Möjligtvis har de läst vår artikel med bästa frågespel.

Frågespelen är mer populära än någonsin och tack vare dem så kan du sätta dina allmänna kunskaper på prov och tävla mot familj och vänner. Det finns en uppsjö av olika typer av frågesport, med en drös av olika ämnen. Du kan utmana dig själv och dina medspelare med ny fakta och information i allt från sport, nöje till politik. 

Det finns verkligen någonting för alla och för att hjälpa dig hitta rätt har vi i den här artikeln listat de allra bästa frågespelen för 2024. Läs nedan och hitta vilket frågespel som passar dig och ditt sällskap bäst, och utmana dina vänner. Men framför allt: Ha kul!

Innehållsförteckning

Topplista bästa frågespel 2024

Förutom att frågespel är roligt är det också väldigt lärorikt. Det kan däremot vara svårt att hitta spel som passar dig och dina vänner bäst med tanke på det enorma utbud som finns i dag. Därför har vi listat de bästa och nedan hittar du vår toppval av frågespel 2024!

1. När då då? 2023 Edition

När då då är ett kul frågespel för både vuxna och barn. Här gäller det att placera ut händelser i rätt ordning.
När då då spelplan, det är ett av de bästa frågespelen enligt oss och det är mycket varierande kunskap som gör det kul för alla.

Hitta bästa pris på När då då? 2023 Edition hos:

När då då? är ett unikt och mycket underhållande frågespel där din historiekunskaper verkligen sätts på prov! Spelet går ut på att placera ut historiska händelser längs en tidslinje, och så här går det till: Du tar ett kort, läser innehållet och sedan gäller det att lägga ut kortet på spelplanen. 

Till exempel kan du få frågan: “När bildades musikgruppen Oasis?”. Då placerar du kortet på tidslinjen där du tror att bandet startade. 

Frågorna kan handla om vilket ämne som helst och därför tycker vi att det här är väldigt roligt spel som passar alla. Helt klart värd en av topplatserna på listan över bästa frågespel!

2. Ja nej kanske

Ja nej kanske är ett mycket roligt frågespel och sällskapsspel som är full av knasiga frågor.
Ja nej kanske är ett av de bästa frågespelen enligt vårt bäst i test.

Hitta bästa pris på Ja nej kanske hos:

Här har vi verkligen ett helkul spel! Ja nej kanske går ut på att svara rätt på så många frågor som möjligt under tidspress. Kanske inte låter så avancerat? Givetvis finns det en hake. Du får varken svara ja, nej eller kanske på frågorna, vilket gör det här till ett av de roligaste frågespelen. 

Därtill är frågorna väldigt knasiga, nästan lika knasiga som dina svar kan komma att bli. Här utlovas verkligen flera goda skratt för hela sällskapet.

3. Trivial Pursuit

Trivial Pursuit Classic är ett klassikt frågespel och passar perfekt för vuxna.
Trivial Pursuit Classic är ett roligt spel med frågor för hemmakvällen.

Hitta bästa pris på Trivial Pursuit hos:

Trivial Pursuit, eller “TP”, är ett enormt populärt frågespel och har en given plats på den här listan. I TP gäller det att ha kunskap om lite av varje, vilket gör att man inte måste vara expert på något ämne.

När ni vikt ut spelplanen framför er slår alla tärningen varsin gång. Den som slår högst startar och får gå så många steg framåt som tärningen visar. Hamnar du på en ruta får du en fråga, och för att vinna behöver du klara av en fråga per ämne. Superlätt att komma igång!

Idag finns TP i massor av olika versioner, som exempelvis: Friends, Harry Potter, Rick & Morty, Dr Who, The Big Bang Theory m.fl!

4. Vem vet mest?

Vem vet mest är ett frågespel för två eller flera.
Vem vet mest är ett utmärkt frågespel för två och är både roligt och lärorikt.

Hitta bästa pris på Vem vet mest? hos:

Den här klassikern har du säkert sätt på TV. Spelet fungerar på samma sätt som enligt SVT:s version och det gäller alltså att svara rätt på frågorna och ta sig till den stora finalen. Precis som på TV har du lampor som mäter hur många frågor du angivit ett korrekt svar på. Alla lampor är tända till en början men svarar du fel så släcks en av dem. 

Det gäller att svara rätt på så många frågor under rundorna för att få en fördel i finalen där allt ska avgöras. Ett mycket bra frågespel för alla!

5. Det borde man ju veta

Det borde man ju veta är ett bra frågespel som kommer få dig att känna dig lite dum. Det borde du ha vetat!

Hitta bästa pris på Det borde man ju veta hos:

Det här borde du väl veta hur det ska spelas? Skoja bara. “Det borde man ju veta” är ett roligt frågespel där du verkligen kan bli osäker på frågor du kan eller borde ha koll på. Ett spel som garanterat kommer att bjuda på flera hjärnsläpp och roliga stunder. 

Samtidigt är det väldigt flexibelt när det kommer till antal spelare. Du kan spela med flera men är likaså ett roligt frågespel för två. Passar både på middagen, som festspel eller under umgänget med familj och vänner!

6. Mitt första frågespel

Mitt första frågespel är bästa frågespel för barn och är roligt för hela familjen med yngre barn.
Spelplanen på Mitt första frågespel är framaget för barn.

Hitta bästa pris på Mitt första frågespel hos:

Mitt första frågespel är ett utmärkt spel för barnfamiljen med yngre barn. Frågorna är givetvis enkla för dig som vuxen och är mer anpassade för barnen. 

Ett perfekt första frågespel för de mindre förmågorna och frågekortens härliga design med olika djurkaraktärer får barnen att verkligen engagera sig. Därför är detta ett roligt spel för de yngre, men också lärorikt och utmanande!

7. Brainstorm

Brainstorm är ett av de roligaste frågespelen där man ska ge många svar på kort tid.
Spelbrädet på det roliga frågespelet Brainstorm.

Hitta bästa pris på Brainstorm hos:

Brainstorm är ett frågespel som ställer din kreativitet på sin spets! Samtidigt behöver du vara otroligt snabbtänkt. Därför är detta ett lustigt spel som kommer bjuda på flera härliga skratt med dina vänner. 

Här kan du till exempel få frågan att komma på saker som säljs i konservburk och det gäller att nämna så många saker du bara hinner på 60 sekunder. Ett brädspel som är roligt för alla, både ungdomar och vuxna!

8. Quiznödig - Hemma

Quiznödig frågespel är ett underhållande spel för både barn och vuxna. Finns i flera versioner.
Quiznödig är frågespelet för två eller flera.

Hitta bästa pris på Quiznödig – Hemma hos:

En perfekt start på en trevlig hemmakväll. Skapa en härlig stund med det här roliga frågespelet som erbjuder över 200 frågor som garanterat resulterar i en god stämning. Som titeln avslöjar är det här frågespelet bäst lämpad för hemmakvällen. Det finns även fler versioner av Quiznödig med frågor anpassade för andra tillfällen, då prislappen på spelet är billig kan man med fördel variera med flera versioner.

De varianter som finns i skrivande stund är:

9. På Riktigt!?

På riktigt är frågespelet där man frågar sig själv om påståendena verkligen kan stämma.
På Riktigt är ett av de bästa frågespelen enligt vårt bäst i test.

Hitta bästa pris på På Riktigt!? hos:

Är det verkligen sant?! Ja, det är det. Det här spelet innehåller över 400 intressanta frågor och det enda du behöver svara är sant eller falskt. Omedelbart därefter blir du häpen över om påståendet stämmer eller inte, och hela sällskapet brister ut i asgarv. 

Ett väldigt unikt frågespel som skiljer sig mycket från de traditionella spelen. Därför tycker vi att detta är ett roligt spel som absolut borde testas!

10. Nåt ska bort

Nåt ska bort är ett underhållande och billigt frågespel för vuxna och äldre barn.
Nåt ska bort är ett av bästa frågespelen enligt oss. Här syns spelplanen.

Hitta bästa pris på Nåt ska bort hos:

Här är det någonting som inte stämmer och det är upp till dig att lista ut. “Nåt ska bort” är ett utmanande frågespel där det gäller att veta vilket av de olika alternativen som inte passar in och ska bort. Därefter kan du stötta på flera följdfrågor och du tävlar alltid mot dina medspelare. 

På spelplanen kan din pjäs hamna på samma ruta som en motståndare och då är det dags för en duell och den som svarar snabbast får poäng. Men är du iskall kan du förlita dig på att din motståndare svarar fel.

11. Smart 10

Smart 10 är ett billigt sällskapsspel som går ut på att svara på frågor för att vinna.
Det billiga frågespelet Smart 10 är roligt för både vuxna och barn.

Hitta bästa pris på Smart 10 hos:

När “Smart 10” ligger på bordet gäller det att vässa hjärnhalvorna. Men inte för att frågorna är överdrivet svåra, i stället gäller det att vara kylig nog att veta när man ska svara på frågorna eller när det är bäst att passa. 

Det här mångfacetterade spelet är kul för alla och vi rekommenderar att man spelar i lag för vilda diskussioner mellan lagkompisarna. Trots att spelet innehåller 200 frågor finns 2000 svar. Men vilket är rätt?

12. Frågekort - För hela familjen

Frågekort är ett enkelt och billigt frågespel som är riktigt bra för sitt pris.
Frågekort - Jorden runt är ett lätt och kul frågespel för två eller fler.

Hitta bästa pris på Frågekort – För hela familjen hos:

Här är ett simpelt och billigt frågespel som passar för hela familjen. Först och främst är frågorna inte alltför svåra och är anpassade för alla som är åtta år eller äldre. Sedan är det superlätt att sätta igång och spela. 

Varje spelare tar ett kort i taget och svarar på frågan, och den som först svarar rätt på sex frågor står till sist som segrare. Finns det något spel med enklare regler? Vi tror inte det!

Frågekorten finns i flera olika versioner, så som Jorden runt, Sport & Fritid, Mat & Vin och Djur & Natur.

13. Fördomar och tuffa val

Fördomar och tuffa val är ett av våra val till bästa frågespel 2022.
Fördomar och tuffa val är ett bra och roligt frågespel som kan öppna upp livliga diskussioner.

Hitta bästa pris på Fördomar och tuffa val hos:

Hur bra känner du egentligen de personer du spelar mot? Snart kommer du att veta svaret. När du spelar “Fördomar och tuffa val” är det något som verkligen ställs på prov. 

Här ska du utse den personen runt bordet som passar bäst in på kortets beskrivning. Medan ni spelar kommer ni upptäcka nya egenskaper hos varandra som ni tidigare inte visste om. Alltså ett perfekt och roligt sätt att lära känna varandra bättre!

14. Sverige Frågespel

Frågespelet om Sverige är ett lärorikt spel som passar för hela familjen.
Spelbräden på frågespelet om Sverige, ett av våra val till bästa frågespel.

Hitta bästa pris på Sverige Frågespel hos:

Hur mycket kan du egentligen om Sverige? Under tiden du spelar kommer du att få reda på en massa nytt om vårt gröna och avlånga land. Likt många andra roliga frågespel är det här någonting som passar alla.

Du behöver inte oroa dig att du har bättre kunskaper inom vissa områden, och sämre i andra. Medan du spelar kommer du stöta på frågor i flera olika kategorier, och det är något vi gillar. Absolut något för alla!

15. Absolut Överens

Absolut Överens är ett billigt partyspel som passar perfekt på förfesten eller middagsbjudningen.
Absolut Överens är ett bra frågespel där det gäller att svara lika som sin medspelare.

Hitta bästa pris på Absolut Överens hos:

Här har vi ett superroligt spel som vi verkligen tycker om. Det gäller att vara överens med sin lagkompis för att samla poäng. 

När den enkla frågan ställs gäller det att snabbt krita ned svaren på ett papper, som du inte får visa för din lagkamrat. Därpå får ni flytta spelpjäsen ett steg fram på spelplanen. Men bara om ni svarat samma sak, och är överens.

16. Sant eller falskt

Sant eller falskt är ett passande frågespel för två.
Spelbrädet på sant eller falskt, där man ska besvara frågor med sant eller falskt för att vinna.

Hitta bästa pris på Sant eller falskt hos:

Är det här ett roligt och simpelt frågespel? Sant! Här är ett glatt frågespel där du och dina motståndare ska besvara olika påståenden. Är det sant eller falskt? 

Ett otroligt enkelt spel, och trots att det är rekommenderat från tolv år kan även yngre vara med och ha chansen att samla poäng. Dessutom är det ett lätt och smidigt sätt att lära sig ny information och fakta – om vad som helst!

17. Idiotkunskap

Idiotkunskap är enligt oss roligaste frågespelet och fullmatad med knasiga och luriga frågor man borde kunna.
Idiotkunskap är ett frågespel med frågor man borde kunna. Roligt sällskapsspel.

Hitta bästa pris på Idiotkunskap hos:

Det här kan definitivt vara det roligaste frågespelet som finns att köpa. Här är verkligen någonting för dig som tröttnat på frågespelen med alla standardfrågor. Idiotkunskap är precis som du tolkar det. Alltså frågor som är galna, bisarra och knasiga men samtidigt väldigt underhållande. 

Spelet utlovar verkligen en god stund för hela sällskapet där ni samtidigt lär er saker ni inte hade en aning om. Och därför är detta ett mycket roligt spel!

18. Se vad jag kan!

Se vad jag kan är ett suveränt frågespel för barn, som lär dem om matnyttig fakta.
Se vad jag kan är bästa frågespel för barn enligt oss.

Hitta bästa pris på Se vad jag kan! hos:

Ett utmärkt första frågespelen för barn som har fyllt fem år. Samtidigt som att det är väldigt roligt spela är det också lärorikt. Under tiden ni spelar kommer barnet lära sig massa om tid, färg, siffror, bokstäver, ja allt man ska lära sig i den åldern. När du spelar så flyttar du runt en rolig groda på spelplanen och det gäller att vara först in i mål. Ett riktigt roligt barnspel tycker vi!

19. Mitt i Prick

Mitt i Prick är ett bra frågespel för hela familjen där det gäller att vara medelmåttig.

Hitta bästa pris på Mitt i prick hos:

Det här är ett spel för den mest pricksäkra! Men också ett frågespel som är mer anpassat för den vuxna spelaren. Här tävlar spelarna mot varandra om vems svar som är mest konsekvent medelmåttig. Ett lite klurigt spel där det inte alltid är bäst att vara närmast. 

Svarar du exakt samma som en motspelare får ni båda minuspoäng. De lite mer annorlunda spelreglerna gör verkligen att det här spelet sticker ut från mängden. Och det är alltid positivt!

20. Genialt Frågespel - Logik

Genialt - Logik är ett av bästa frågespelen och det gäller att tänka logiskt och svara rätt såklart!
Genialt - Logik frågespel spelbräde, ett klurigt och utmanade spel.

Hitta bästa pris på Genialt Frågespel Logik hos:

Är du på samma kunskapsnivå som Albert Einstein? Det får du reda på i det här frågespelet så här gäller det att vässa hjärnhalvorna. 

Medan du spelar kommer du få flera utmanande, men logiska, frågor och för att göra det lite svårare går allt på tid. Här är verkligen ett spel med lite svårare frågor och är perfekt för dig som känner att du vill ha en ordentlig utmaning!

Genialt frågespel finns även i flera andra roliga utgåvor, som t.ex. Tankenötter och Trivia.

Vad är ett frågespel?

Ett frågespel är en variant av sällskapspel, där det går ut på att svara på frågor. Det har på senare tid växt sig enormt populärt. När du spelar ett frågespel sätts din kunskaper på prov och i de flesta spel gäller det att svara rätt på så många frågor som möjligt för att samla poäng. 

Men du får inte sitta och tänka hur länge som helst och behöver snabbt komma på det rätta svaret på frågan. Ett perfekt sätt att lära sig nya saker samtidigt som du har roligt.

Vilket frågespel är bäst?

Det finns många olika typer och varianter av frågespel och som passar olika människor. Men den gemensamma nämnaren är att du kommer svara på frågor i spelen. Vår topplista är fylld med rekommendationer på bra frågespel och några av våra absoluta favoriter är:

 • Trivial Pursuit eller “TP” – En klassiker och ett av de första frågespelen, som fortfarande uppdateras med ännu flera frågor i nya utgåvor.
 • Quiznödig – Det absolut simplaste frågespelet, i positiv bemärkelse. När du öppnar frågelådan har du allt du behöver och det är bara börja peppra medspelarna med lärorika och roliga frågor.
 • Ja nej kanske – Ger massor av skratt och ett perfekt frågespel för festen eller hemmakvällen.

Men det finns också flera andra roliga frågespel som vi har listat ovan. Fördelarna med frågespel är att det finns någonting för alla, vilket gör upplevelsen väldigt rolig.

Här syns någon spela frågespel. I vårt bäst i test har vi utsett bästa frågespel.

Köpa frågespel online

Som tur är går frågespelen att hitta lite överallt. Det är flera hemsidor och nätbutiker som har frågespel i sitt sortiment, men är också lätta hitta i fysiska butiker. 

Men på till exempel sajter som PartykungenAdlibrisPartyhallen och Akademibokhandeln hittar du ett brett utbud av olika roliga frågespel som passar för dig som vill testa på eller är ute efter en utmaning och är på jakt efter ett svårare frågespel.

Sammanfattning bästa frågespel 2024

Frågespel är verkligen någonting för alla. De roliga spelen utmanar din kunskap samtidigt som du har väldigt roligt. Spelen har oftast också ett brett av olika ämnen, så du behöver inte vara orolig om du är specialkunskaper inom ett visst område, men kanske lite mindre bra kunskaper i andra.

I den här topplistan har vi valt ut de vi tycker allra bäst om, där flera av dessa passar sällskap av olika slag. Här finns spel för dig som är ute efter en lite mindre och enklare variant, men också för dig som plöjt igenom de du redan har hemma och vill ha ett nytt, kanske svårare, spel.

 1. När då då?
 2. Ja, nej, kanske
 3. Trivial Pursuit
 4. Vem vet mest?
 5. Det borde man ju veta
 6. Mitt första frågespel (för barn)
 7. Brainstorm
 8. Quiznödig – Hemma
 9. På Riktigt?
 10. Nåt ska bort
 11. Smart 10
 12. Frågekort – För hela familjen
 13. Fördomar och tuffa val
 14. Sverige frågespel
 15. Absolut Överens
 16. Sant eller falskt
 17. Idiotkunskap
 18. Se vad jag kan
 19. Mitt i Prick
 20. Genialt frågespel – Logik

Vanliga frågor om frågespel

Det är inte lika roligt och upplevelsen blir inte densamma om frågorna är för svåra. Även om ett frågespel ska vara utmanande och lärorikt ska man ändå kunna svara på några frågor. På så sätt är ett medelsvårt frågespel, som är gjord för alla åldrar i familjen, absolut roligast. Några exempel är Ja nej kanskeNär då då? och På riktigt?

Det finns många frågespel som endast kräver två deltagare. Bästa tipset är att se efter i vår lista och leta efter ett spel ni tror att ni kommer tycka bäst om. Där kan ni hitta flera frågespel och utmana varandra med lärorika och roliga frågor för en trevlig stund.

Här gäller det att följa åldersrekommendationerna på spelförpackningen. Dessa är framtagna för att anpassa frågorna efter hur gammal man är. Alltså är det inte rekommenderat att spela frågespel som man inte är tillräckligt gammal för. Då kommer det alltför svåra frågor, och det förstör det roliga med spelet.

De allra roligaste frågespelen för vuxna är de som erbjuder en liten större utmaning. Så klart är det roligt att kunna alla svar och vinna. Men tro oss – det är absolut inte kul att redan sitta på alla svar. Frågespel ska vara roliga samtidigt som de är lärorika.