Bästa resespel 2024 – Spel att ha med på resan

Det bästa resespelet kan man ta med sig på resan och ha skoj med samtidigt som man umgås. Vi har utsett våra favoriter bland sällskapsspel i reseformat.

Med ett resespel kan både resan och semestern bli betydligt roligare. Man får även möjlighet att umgås tillsammans och kan lägga ifrån sig mobilen, surfplattan eller liknande. Ett resespel passar dessutom lika bra på campingsemestern som under solsemestern och skidsemestern.

Det finns många olika typer av passande spel att ha med sig på resan och i den här topplistan kan du hitta våra favoriter. Vår lista innehåller både spel som passar för vuxna, barn och hela familjen. 

Innehållsförteckning

Topplista bästa resespel 2024

1. Med andra ord pocket

Med Andra Ord Pocket är ett resespel för hela familjen, förklara något utan att berätta själva ordet.

Hitta bästa pris på Med andra ord pocket hos:

Här har vi det populära sällskapsspelet Med andra ord i ett pocketformat, som vi tycker är perfekt att ha med på resan. Man spelar i par och den ena ska ta ett spelkort och sedan under tidspress beskriva ett ord utan att nämna vilket. 

Orden på korten är olika svåra och värda olika poäng, så matcherna kan svänga fort för de som vågar satsa på de svårare orden!

2. Absolut Överens pocket

Absolut överens pocket är ett resespel för vuxna där man ska tycka likadant som sin medspelare för att få poäng.

Hitta bästa pris på Absolut Överens pocket hos:

Absolut Överens pocket är ett kul sällskapsspel i reseformat, där det gäller att vara överens med sin lagkamrat. Under spelets gång kommer det frågor som exempelvis “vad är goda saker att äta?” och då gäller det att svara lika, för varje gemensamt svar får ni ett poäng till laget. 

Man kommer snabbt inse att mycket av det man själv tycker om är inte självklart för någon annan att tycka om!

3. Tvärtomspelet

Resespelet tvärtomspelet passar perfekt för barn och vuxna som vill spela tillsammans.

Hitta bästa pris på Tvärtomspelet hos:

Tvärtomspelet är ett helfestligt spel att ha med sig på resan och passar lika bra för barn som för vuxna. Reglerna är enkla: svara snabbt och fel på så många frågor som möjligt. 

Detta bäddar för roliga felsägningar och kommer locka till många skratt. I spelet hittar ni hela 500 olika frågor med stor variation, som kommer räcka länge.

4. MIG 0-100 Mini

Hitta bästa pris på MIG 0-100 Mini hos:

I detta roliga resespel ska en spelare läsa ett frågekort och sedan ska alla spelare (inklusive frågeläsaren) ge ett svar mellan 0-100. Det kan handla om allt att man ska svara i allt från temperaturer, längder, ålder till timmar, kronor eller storlekar.

Kan man inte svaret så får man gissa på en siffra, vilket gör att man kan komma nära rätt svar ändå. Efter varje fråga stämmer man av differensen mot rätt svar och efter sju frågor summeras poängen ihop, där spelaren med minst differens vinner.

5. Ska vi slå vad 2? Resespel

Ska vi slå vad 2 resespel är kul för hela familjen, både barn och vuxna.

Hitta bästa pris på Ska vi slå vad 2? Resespel hos:

‘Ska vi slå vad 2? är ett populärt familjespel som verkligen engagerar alla åldrar. Här får man olika uppgifter som ska klaras av och övriga spelare som inte utför uppgiften ska slå vad om den kan klaras eller inte. Ett spel som helt klart bjuder in till överraskningar och komiska moment.

6. Nåt Ska Bort - Pocket

Nåt ska bort pocket är ett roligt spel att ha med på resan, här gäller det att veta vilken som inte hör ihop med de andra.

Hitta bästa pris på Nåt Ska Bort – Pocket hos:

Nåt ska bort pocket är ett klurigt frågespel där det gäller att lista ut vilket av de fem alternativen som inte hör ihop med de andra. Lyckas man också svara rätt på följdfrågorna får man sedan lägga ut marker på spelplanen.

Har du inte spelat originalet så gör det ingenting, frågorna i det här resespelet är helt nya och fristående, vilket gör det till kul för både nya och erfarna spelare.

7. Vem där? Resespel

Vem där är ett klassiskt resespel för barn.

Hitta bästa pris på Vem där? Resespel hos:

Det klassiska sällskapsspelet ‘Vem där’ finns i ett smidigt men lika roligt resespel och passar utmärkt för barn enligt oss.

Det gäller att ta reda på vem av alla personer som motspelaren har hos sig genom att ställa frågor. Man kan t.ex. fråga om personen har en hatt och säger motståndaren ja så fäller du ner alla figurer som inte har en hatt. Busenkelt och kul!

8. Quiznödig på resan

Quiznödig på Resan är ett riktigt kul att ta med sig spel, som får tiden att gå snabbt.

Hitta bästa pris på Quiznödig på resan hos:

Skulle ni bli lite quiznödiga under resan och semestern är det bara att plocka fram detta utmanande och roliga frågespel. Tack vare den kompakta formen går det att ha med det överallt. Det 165 frågorna har ofta glimten i ögat och lättar upp stämningen.

9. Rappakalja resespel

Rappakalja resespel går ut på att ljuga bäst, spela det med fördel i både bilen och under semestern.

Hitta bästa pris på Rappakalja resespel hos:

I Rappakaljas resespel får ni chansen att förvränga sanningen och den som klarar av att ljuga bäst för sina motspelare och lura de andra kommer går segrande ur spelomgången. 

Det gäller att hitta på trovärdiga förklaringar till lagar, förkortningar, ovanliga ord m.m och sedan övertyga de andra. Har du ett tillräckligt bra pokerface? 

10. Charadspelet för Barn Resespel

Med Charadspelet för Barn kan ungdomarna leka charader under resan. Roliga kort och utmaningar utlovas i spelet.

Hitta bästa pris på Charadspelet för Barn Resespel hos:

Det här är ett av de roligare resespelen för barn och kommer kunna locka till många skratt. Man slår två färgtärningar och dessa bestämmer vilken figur man ska vara och vad den ska göra. Det kan t.ex. vara en fisk som dansar eller en frisör som hoppar. Sedan är det upp till övriga att gissa rätt såklart!

11. Rita och Gissa Resepel

I Rita och Gissa Resespel ska man gissa på de andra spelarna ha ritat och snabbast vinner. Kul att spela i stugan, utomlands eller på campingen.

Hitta bästa pris på Rita och Gissa Resepel hos:

Rita och Gissa är ett populärt sällskapsspel som här finns i ett smidigt och roligt reseformat. Ni ska turas om att rita bilder från olika kategorier under tidspress, sedan ska de andra få gissa vad teckningen föreställer. Spela både individuellt eller i lag!

12. Sequence resespel

Sequence är ett populärt sällskapsspel som nu även finns i reseformat. Spelet kommer även med en tålig plåtlåda som tål att tas med överallt.

Hitta bästa pris på Sequence resespel hos:

Reseversionen av det populära sällskapsspelet Sequence kommer i en tålig plåtlåda, som är enkel att ha med sig på semestern och resan. 

I det här spelet gäller det att få ihop två rader av samma färg och det kräver en kombination av både skicklighet och lite tur. Spelplanen finns smidigt i botten av plåtlådan och det går att spela upp till hela 12 personer samtidigt!

13. Dobble

Dobble är ett roligt kortspel för både vuxna och barn, passar för hela familjen. Det är lätt att lära sig och enkelt att uppskatta.

Hitta bästa pris på Dobble hos:

Dobble är ett riktigt kul resespel för två och fler, som har en hög intensitet och snabba omgångar. Tack vare sin kompakta form kan det tas med både till stranden, stugan och andra resemål. 

Spelet går ut på att försöka hitta liknande symboler bland de olika korten och på så vis samla ihop så många poäng som möjligt. Dessutom går spelet att variera på många sätt, vilket gör det förnybart och roligt!

14. Frågekort: För hela familjen

Frågekort är ett enkelt och billigt frågespel som är riktigt bra för sitt pris.

Hitta bästa pris på Frågekort: För hela familjen hos:

Frågekort är ett prisvärt frågespel som man snabbt och enkelt plockar fram och kan spela överallt. Perfekt för bilresan, framför brasan eller i soffan. 

Det gäller att svara rätt på frågor och de korten man svarar rätt på behåller man. Först till sex kort vinner, men självklart går det även att modifiera reglerna efter eget tycke. 

15. Vem vet mest junior resespel

Vem Vet Mest Junior är ett resespel för barn som sätter de yngre förmågornas kunnande på prov. Perfekt att ta med i bilen och på resan.

Hitta bästa pris på Vem vet mest junior resespel hos:

Det här är reseformatet av Vem vet mest junior och passar perfekt för barn som gillar frågesport. Precis som i det populära TV-programmet får spelaren först höra vilket ämne frågan handlar om och sedan välja att svara eller skicka vidare frågan. Svarar man rätt får man poäng, men svarar man fel får motspelare poäng i stället!

Vad är ett resespel?

Ett resespel är i regel ett sällskapsspel i mindre format, som smidigt går att ta med sig på resan. Det är vanligt att man gör lite avskalade versioner av populära sällskapsspel och lägger till pocket eller resespel i namnet.

Det är inte alltid man har tillgång till en TV, dator, internet eller kanske till och med el under sin resa och semester. Då är ett sällskapsspel den perfekta umgängesformen och enkelt råda bot på en eventuell tristess. 

Olika typer av resespel

Det finns många olika typer av resespel, det går att hitta alltifrån frågesporter till kortspel och brädspel. Oftast så är resespel inte de mest komplicerade spelen, för att kunna vara lättsmälta och kunna spelas lite snabbare än vanliga sällskapsspel. 

När man ska köpa ett resespel finns det några saker som är bra att ha i åtanke, dessa är:

 • Åldersrekommendation: Se gärna till att spelet matchar åldern på de tilltänkta deltagare. Ska barn kunna vara med så finns det många roliga resespel som är anpassade för yngre förmågor.

 • Antal spelare: Kontrollera gärna antalet spelare som kan vara med, så det passar med tilltänkta spelare. Det ska sägas att oftast går det vara ganska många spelare på ett resespel.

 • Speltid: Är ni ute efter snabba omgångar eller lite mer utdraget? Vi har angett speltiden i vårt bäst i test för att lättare kunna hitta rätt.
Hitta roliga resespel i vår topplista och bäst i test av spel för resan.

Vilket resespel är roligast?

Det finns många roliga spel att välja på och det är svårt att säga att ett specifikt är roligast, det beror på ens preferenser. Därför vi har vi tagit fram en topplista med flera olika typer av resespel, både sett till ålder, svårighetsgrad och kategori. Vi är säkra på att det finns något passande för alla i vår lista.

Köpa resespel online

Är man intresserad av att köpa ett resespel så hittar man störst utbud online och i princip alltid de bästa priserna. Då kan man enkelt beställa och få hemlevererat eller till sitt närmaste postombud. 

Några av de butiker som har bra utbud av resespel är: AdlibrisPartykungenJollyroom och Partyhallen.

Sammanfattning bästa resespel 2024

I den här artikeln har vi utsett bästa resespel 2024 och tagit fram en gedigen topplista. Det är sällskapsspel i mindre format som är smidiga att ta med på resan och som gör umgänget med släkt och vänner ännu trevligare.

Vår topplista ser ut som följer:

 1. Med andra ord pocket
 2. Absolut överens pocket
 3. Tvärtomspelet
 4. MIG 0-100 Mini
 5. Ska vi slå vad 2 resespel
 6. Nåt ska bort pocket
 7. Vem där resespel
 8. Quiznödig på resan
 9. Rappakalja resespel
 10. Charadspelet för barn resespel
 11. Rita & Gissa resespel
 12. Sequence resespel
 13. Dobble
 14. Frågekort: För hela familjen
 15. Vem vet mest junior resespel

Vanliga frågor om resespel

Vi har tagit fram en topplista med varierande kategorier och åldersklasser. Enligt oss är det de bästa resespelen just nu.

Det finns många roliga resespel för två, några av de bästa enligt oss är MIG 0-100Dobble och Nåt ska bort pocket.

Jämfört med ett “vanligt” sällskapsspel så är resespel oftast mindre i storlekar och lättare att spela. Detta gör att de är lätta att ta med och passar många spelare.